Mersin Akdeniz Belediyesi,  Zabıta Müdürlüğü’ne 15 adet scooter tahsis etti. Ardından Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak scooter ile şehir turu attı ve vatandaşlarla sohbet etti, onların sorunlarını dinledi.

Başkan’ın şehir turu attığı günün akşamına bir de baktık ki Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Akdeniz Belediyesi’ne baskın yapar gibi ellerinde büyük zincir kesme makaslarıyla gelerek scooterlara el koymaya çalıştı.

Akdeniz Zabıtası polisi aradı, tutanaklar tutuldu ve 2 gündür konu gündemde.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler sözüm ona UKOME kararı olmadığı gerekçesiyle scooterlara el koymaya kalkıştı. Peki bunu akşam saatlerinde, belediye önünde, üstelik scooterlar kilitliyken mi yapmak gerekiyordu?

Hani evinizden motosikletinizi, aracınızı gelip çekicinin götürmesi gibi bir olay.

Tüm bu olanlar; Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak arasında yaşanan tartışmaların hemen akabinde gerçekleşti. Yoksa bir misilleme mi? Sorusunu akıllara gelmiyor değil hani.

Gerçekten misilleme miydi? Öyle olmamasını ümit ediyoruz.

Zabıta’nın görevi nedir? Toplumun sağlığını korumak, kamu düzenini ve toplumun huzurunu sağlamak. Elbette ki görevini yerine getirecek ama bu görevi yaparken de asla siyasi düşünmeyecek.

Zabıta denetim yapar, sıkıntı görürse önce uyarıda bulunur, tutanak tutar. Daha sonra yeniden denetlemeye gider uyarıları dikkate alınmadıysa bu kez yasada gereği neyse onu yapar.

Şimdi akla şöyle bir soru geliyor:

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Akdeniz Belediyesi’ni scooter konusunda uyarmış mıdır?

İki devlet kurumunun üstelik amaçlarının kenti daha yaşanabilir bir hale getirmek için mücadele etmek olan iki kurumun böyle bir olayla karşı karşıya getirilmesi kime, nasıl hizmet edecektir?

Peki bu olay neden scooterlar, Akdeniz Belediyesi önünde kilitliyken, üstelik gece vakti gerçekleşmiştir?

Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Gültak, scooter ile gezinti yaparken müdahale edilmesi gerekmiyor muydu?

Hepsinden önemlisi bu scooterlar ortaya çıkalı yaklaşık 15 gün olmasına rağmen neden bugüne kadar beklendi? Bu süre zarfında Akdeniz Belediyesi’ne uyarı yapıldı mı?

Mersin; daima barışın, huzurun, mutluluğun kenti olmak istemiş ve bunu da başarmıştır. Bu tür küçük düşüncelerle bu barış ortamını bozmaya kimsenin hakkı yoktur olmamalıdır da!

Görevde bulunduğu süre zarfında Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; ılımlı, Akdeniz’e ve dolayısıyla Mersin’e hizmet etmeye çalışan bir profil çizdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’in de hizmet etmek için çalıştığını düşünüyorum. Ama bu olay maalesef tüm doğruları götürüyor.

Bir evrak ile çözülebilecek bir konu maalesef yanlış kararlar ile büyüdü ve ulusal basında da yer aldı. Mersin bir kez daha siyasi çekişmelerle gündeme geldi. Kent merkezindeki elinde zeytin dalı ve üzerinde kuş bulunan barış heykeline hiç yakışmadı.

Başkan Seçer’in olaydan haberi olmadığına inanmak istiyorum ama böyle bir karar Başkan’ın haberi olmadan verilebilir mi?

Ne çok soru sordum farkındayım ama bu soruların cevap bulması lazım! Cevapsız kalırsa işte o zaman düşüncelerimizin doğruluğu ortaya çıkar. Olay yaşandıktan sonra Başkan Gültak’tan cevap gelirken, Başkan Seçer’in herhangi bir açıklama yapmaması da farklı bir durum.

Görev kutsaldır. Görevini kimse suistimal etmemelidir katılıyorum ama böyle olmamalıydı!

Ne olursa olsun bu konuda Akdeniz Belediyesi haklı… Çünkü; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün scooterlar ile ilgili yazısında: “Scooter kullanımının yaygınlaştırılmasına engel olunmaması ve rekabet ortamının da korunması hususlarının göz önünde bulundurulması gerekmektedir” deniliyor.

Sayın Seçer’de ekiplerinin belki fevri davranması, belki acele etmesi nedeniyle kamuoyu gözünde haksız duruma düştü.

Konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz… Karar siz değerli Mersinlilerin…

Bizler de gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız...