Cumhur İttifakı MHP Mersin Toroslar Belediye Başkan Adayı Dr. Ali Öz'ün proje tanıtım programına katıldım. Dr. Öz deneyimli ve her biri kendi alanında uzman kişilerden oluşan bir ekiple Toroslar için 33 proje hazırlamış.

Projelerini; Şehircilik Projeleri, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Projeleri, Eğitim, Spor ve Sosyal Projeler, Kırsal Kalkınma, Tarım ve Hayvancılık Projeleri ile Temel Belediyecilik Hizmetleri olmak üzere 5 ana başlıkta toplamış.

Aslında projelerden önce salondaki havadan bahsetmek daha doğru olur.

Toroslar Sayın Öz'ün adaylığını benimsemiş olacak ki salon hınca hınç doluydu. Bir o kadar kişi de dışarıda kurulan led ekranlardan tanıtımı takip etti. Ortamdaki hava 31 Mart akşamında çıkacak sonucu işaret ediyor gibiydi adeta. İnsanların gözlerindeki ışıktan bunu anlamak çok da zor değil. Kaldı ki Ali Öz'ün adaylığının açıklanması ile birlikte Toroslar'da bu ışık her yere sirayet etmiş durumda.

Şimdi gelelim projelere... Evet slogan "33 Proje İle Toroslar İçin Geliyoruz."

Sağlam, ayağı yere basan 33 proje hazırlanmış. Ya bu proje de hayal ürünü diyebileceğimiz bir proje yok.

Yeşil alan çalışmalarından ekolojik köylere, spor tesislerinden sağlık tesislerine, sanayi sitelerinden ticaret merkezlerine, tarihi projelerden kültürel projelere, kentsel dönüşüm projelerinden toplu konut projelerine kadar deyim yerindeyse Toroslar'ın hasreti olan projeler hazırlanmış.

Ali Öz'ü çok iyi tanırım... Daha öncesinde Milletvekilliği yaptığı için Ankara ile de diyalogu çok güçlü bir isim. Bu nedenle Toroslar için büyük bir şans. Kendisi aynı zamanda tuttuğunu koparan, kafaya koyduğunu başaran bir kişilik. Tabi ki Toroslar için düşündüklerinin bu 33 proje ile sınırlı kalacağını da düşünmüyorum. 33’ün üzerine nice 33’ler ekleyecektir… Yapar mı? Evet yapar…

Herkese ve her kesime hitap edeceğinden, Toroslar’da yaşayan her vatandaşı Yaradan’dan ötürü seveceğinden, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan Toroslar’ı kucaklayacağından, Toroslar’ın sorunlarının çözümü anlamında gerek bürokrasi ile gerekse de Bakanlıklarla güçlü bir birliktelik kuracağından kimsenin şüphesi olmasın…

Bence bu dönem Ali Öz ile birlikte Toroslar altın çağını yaşayacak…