Mahalli idareler seçimleri yaklaşıyor. Mersin'de MHP ve CHP adaylarını açıkladı. CHP'de mevcut Başkanken aday olamayan isimler deyim yerindeyse kazan kaldırmış durumda. CHP için sancılı bir süreç var. Ancak Cumhur İttifakı'nın paydaşı olan MHP'de durum farklı. İnanç, birlik ve beraberlik söz konusu.

MHP; Çamlıyayla, Toroslar ve Erdemli'de değişime gitti. Buna rağmen herkes durumdan memnun. Çünkü yeni adaylar da mevcutlar kadar güçlü isimler.

Çamlıyayla'da Ali Rıza Genç, Toroslar'da Dr. Ali Öz ve Erdemli de Mustafa Kara aday gösterildi.

TOROSLAR’DA YÜZLER GÜLÜYOR

Bugün sizlere Dr. Ali Öz ve Toroslar’dan bahsedeceğim. Ali Öz, MHP'nin Toroslar Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Açıklandığı günden bu yana Toroslar'da yüzler gülmeye başladı. Ali Öz'ün adaylıktan sonraki ilk işi Toroslar Belediye Başkan Aday Adayları ile bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı vermesi oldu. Bu toplum için çok önemli bir adım. Kazanmak için inanmışlığın bir göstergesi. Bir tarafta CHP'nin içerisinde yaşanan kırgınlık ve kavgalar deyim yerindeyse koltuk sevdaları, diğer tarafta da MHP’deki birlik mesajları.

Dr. Ali Öz... 2 dönem MHP'nin Mersin Milletvekilliğini yaptı. Ankara siyasetine de Mersin siyasetine de hakim olan bir isim. Toroslar için tabiri caizse büyük bir şans. Ankara bağlantıları çok güçlü. Mersin'de de her ilçede karşılığı olan bir isim. Bir şekilde dokunmadığı insan kalmamış.

Peki neden Ali Öz?

Ali Öz; yıllardır siyaset yapıyor ve siyasetin halkla yapıldığını biliyor. Hekimliği dışında insanlarla diyalog kuruyor, ziyaretlerini yapıyor. Tek başına sokak sokak geziyor. Yanında kimse olmadığından mı tek geziyor. Hayır... O vatandaşı, vatandaşta onu çok seviyor. İşte bu nedenle de sokağa çıktığında yanında kimse olmasına gerek yok. Yarınlarda Toroslar halkının büyük teveccühü ile Belediye Başkanı seçildiğinde de durumun değişeceğine inanmıyorum. O’nu çok yerde yalnız dolaşırken, pazarda sohbet ederken, bir esnafın yanında çay içerken görebilirsiniz. Sokakta bir anda karşınızdan yürüyerek gelen bir Ali Öz bulabilirsiniz. Şimdiden söyleyeyim.

Ali Öz, ikinci buluşmasını da Mersin Basını ile gerçekleştirdi. Onlara kendinden ve projelerinden bahsetti. Hayalindeki Toroslar’ı gözlerinden okumanız mümkün. Heyecan dolu gözleri adeta parlıyor. Hizmet aşkı ile yanan yüreği adeta yerinden çıkarcasına atıyor. Yapacak çok şeyinin olduğunun bilincinde emin adımlarla 31 Mart’a doğru gittiği her halinden belli.

Ve işte beklenen buluşma. 1999 yılından bu yana Toroslar İlçesi MHP’li kadrolarca yönetiliyor. Şu an bir değişim var Toroslar’da ve bu konuda illaki her yerel yönetimde olduğu gibi personel üzerinde bir kaygı oluşur. Başkan Adayı Ali Öz, belediye birimlerini dolaştı. Personel ile bir araya geldi ve Onların gönlünü aldı. Çünkü biliyor ki Toroslar Belediyesi’nde çalışan her personel Toroslar Ailesi’nin bir ferdi. Sokağa onlarla çıkacak. Yarın Allah izin verirse Belediye Başkanı olduğunda o aile fertleri Toroslar’da Ali Öz’ün yüzü olacak. İşte Dr. Ali Öz bunun farkında ve personele güven vermek adına Belediyeyi ziyaret etti. Personel kendisini coşkuyla karşıladı ve içinde kaygı hissedenler derin bir nefes aldı. Çünkü Ali Öz çalışanla uğraşacak, küçük hesaplar yapacak bir isim değil. O insanları yaradandan ötürü seviyor.

Ali Öz… projeleri ile, 5 yıl sonra hayal ettiği Toroslar’ı oluşturmak için geliyor. Ayırmadan, ayrıştırmadan, birlik ve beraberlik hedefiyle geliyor.

Çıktığı bu yolda kendisine başarılar dileriz. Allah emeklerini zayi etmesin. Allah yolunu açık eylesin…