Mersin’in bir milletvekili var. Adını nedense Mersin adına yapılması gerekenlerle değil hep birilerine saldırırken duyduğumuz. Kendisi avukat. Yani hep savunma makamında. Yine savunmaya çalışıyor ama yıkarak, dökerek, ötekileştirerek.

Lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayarak olumsuzlukları eleştiriyor ama maalesef ki kendisi de pek olumlu şeyler yapmıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan bahsediyorum. Kendisini zaman zaman mahkeme heyetine hakaret ederken, Mersin’e hizmet etmeye çalışanları sürekli eleştirirken, her çıktığı televizyon, radyo vs. programlarında birilerine sataşırken rastlarsınız.

Sayın Başarır yine bir televizyon programına konuk olmuş. Burada da Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve şu anda da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile birlikte Ülkü Ocakları’na sataşmayı seçmiş. Şaşırdık mı? HAYIR!

Ne diyor Başarır: “Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı. Ülkü Ocakları’ndan bazı çocukları topladı deposunu bastı Mersin’de.”

Neymiş efendim Sayın Olcay Kılavuz Ülkü Ocakları’ndan gençleri almış depo basmış… Bak bak bak… Hele yalana, dolana bak… İspat desen edemez ama sinek küçük mide bulandırır hasabiyle meydanı boş buldu sanırım…

Sayın Başarır’a sormak istiyorum. Sayın Kılavuz ve Ülkü Ocakları’na yönelik bu iftiralarınızın nedeni, CHP yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Sayın Olcay Kılavuz’un üzerine düşmesiyle açığa çıkan terör iltisaklı kişilerin tespit edilmesinin bir sonucu mu?

CHP yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyenizde son zamanlarda yaşanan ve sonucu tutuklamalara kadar giden sıkıntılardan kaynaklı olarak köşeye sıkışmasından dolayı gündem değiştirme çabaları mı?

Yoksa CHP yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyenizde yaşanan olumsuzlukların açığa çıkartılmasında tek sorumlu olarak gördüğünüz Sayın Olcay Kılavuz’a karşı kininizi kusma sevdasından mı?

Ya da CHP yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyenizde yaşanan sorunları ört bas etme çabanızdan mı?

Tüm bunlara bir açıklık getirinde Mersin kamuoyu da bilsin…

Hani demokratsınız ya! Sadece lafta… Hani Atatürkçüsünüz ya! Sadece sözde… Hani Ulu Önder’in kurduğu partiyi temsil ediyorsunuz ya! Sadece kağıt üzerinde…

Boş laflara karın tok bilesiniz! Ülkü Ocakları ve Ülkücü hareket bu ülkenin sigortasıdır. O nedenle Ülkücü camiaya laf ederken kırk kez düşünmeniz gerekmektedir. Hani bir laf vardır: “Bin düşün bir söyle” diye… İşte Ülkücü camiaya laf ederken bu sözü hatırlamanız daha güzel olur…

Sahi siz Mersin Milletvekilisiniz. Adınızı ne zaman kentin faydasına olan bir olayda duyacağız merak ediyorum doğrusu…

Gerçi Amerika ne derse onu yapıyorsunuz demek geliyor içimden… Amerika’da Ülkü Ocakları’nı terör örgütü olarak nitelemeye çalışıyor ya hani… Sanırım söylemleriniz aynı gibi geldi bana… Takdir kamuoyunun elbette ki.