Beklenen Açıklama Geldi

Son günlerde Mersin kamuoyunu meşgul eden bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medyada atılan birkaç fotoğraf ve yazılanlarla Yenişehir İlçesi’nde bazı Alevi kökenli vatandaşların evlerini duvarlarına tarihler atıldığı bilgisi yayıldı. İnanmaya hazırız ya, ne olduğunu anlamadan veryansın başladık sosyal medyada. Aslında bu paylaşım Türk Milleti’nin ayak oyunlarına gelmeyeceğini de gösterdi demek yerinde olur. Çünkü herkes birlik, beraberlik mesajları attı.

Ve konuyla ilgili açıklama Mersin Valiliği’nden geldi. Evet duvarlara tarih yazılmış, hem de işaretlemek için yazılmış ama niye? Engelli dernekleri adına yardım toplayan bir kadının gittiği evlere tekrar gitmemek adına kendince bir hatırlatma yöntemiymiş… Amaçta bir kez ziline bastığı eve bir daha uğramamakmış…Eee ne diyelim 21. yüzyılda yaşıyoruz… Olacak o kadar!

***

DHA Mersin Bürosunu kapattı

Türkiye’de iktidar değişikliğine gidilmesini sağlayacak kadar etkili olan basın maalesef zor günlerden geçiyor. Ekonomik yönden sıkıntılarla boğuşan yerel basına yavaş yavaş ulusal basında eklenmeye başladı. Bunlardan biri de Türkiye gündemine yön veren Demirören Holding’in bünyesinde barındırdığı medya kuruluşları.

Demirören Holding aldığı bir kararla Demirören Haber Ajansı (DHA) Mersin Bürosunun kapısına kilit vurdu.

1999 yılında Hürriyet Haber Ajansı ve Milliyet Haber Ajansının birleşmesi ile kurulan ve Türk basının da en önemli ajanslardan biri olan eski adıyla Doğan Haber Ajansı, Türk basınında ki çöküşün son örneği oldu.

***

Mersin’de İş ve Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu

Mersin’de yayın yapan Rota Business Dergisi tarafından organize edilen bir gece ile kentte bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara İş ve Ekonomi Ödülleri verildi. Kentin dinamiklerini bir araya getiren ve aralarında Mersin Ticaret Sanayi Odası Başkanı, Mersin Ticaret Borsası Başkanı, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı, GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Dünya Bakliyat Konfederasyonu Başkanı’nın da bulunduğu jüri tarafından yapılan değerlendirmelerle ödül sahipleri belirlendi. Ödüller, Mersin iş, ekonomi, siyaset ve bürokrasiyi bir araya getiren bir gecede sahiplerine verildi. Bu gecenin gerçekleşmesinde büyük paya sahip olan Rota Business Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kılıç ve Dergi Genel Yayın Yönetmeni Esat Durak’ı kutluyoruz.

***

Toroslar Bocce Takımı Dünya Şampiyonu

Toroslar Belediyesi Bocce Takımı kurulduğu günden bu yana büyük başarılara imza atıyor. Bu başarıların arkasında elbette ki özveri, destek ve güven yer alıyor. Bocce Takımı son olarak Ankara Kahramankazan’da düzenlenen Genç Kadınlar ve Kadınlar Bocce Raffa Türkiye Şampiyonası’nda, genç kadınlarda Türkiye Şampiyonu oldu. Bu başarılarından dolayı Antrenör Niyazi Kutlay, sporcuları kutluyoruz. Spora ve sporcuya büyük önem veren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın da Türk sporuna desteklerinin devamını diliyoruz.

***

Akdeniz’de Değişim Devam Ediyor

Mersin Akdeniz Belediyesi… AK Parti’li bir Belediye Başkanı tarafından yönetiliyor. Göreve geldiği günden bu yana kentin merkezi ve adeta kalbi konumundaki Akdeniz İlçesi’nde büyük değişim rüzgarları estirdi. Akdenizli bugüne kadar görmediği, alamadığı hizmeti Başkan Mustafa Gültak döneminde almaya başladı. Başkan Gültak sürekli halkın içine karışan, onların sorunlarını dinleyen, dertlerine derman olmaya çalışan bir anlayışla çalışıyor.

Başkan Gültak çarşı esnafı ile bir araya geldi. Mersin merkezin kanayan yarası konumundaki sorunları konuştu. Özellikle Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı’na değindi.  Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken çalışmalarla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüğünü aktardı. Ve sözü de verdi. “2 yıl bekleyeceğim, Büyükşehir Belediyesi yapmazsa ben yapacağım…” Bekleyip, göreceğiz…