Kentin göbeğinde, en hareketli ama bunun yanında sorunlar yumağı olmuş bir ilçe. 65 mahalle, gündüz nüfusu yaklaşık 600 bin gece nüfusu ise 259 bin 381. Esnafın, sanayicinin, limanın, lojistiğin aklınıza ne geliyorsa hepsinin olduğu bir ilçe... Ama bunun yanında yıllardır hizmet almamış, kendi haline bırakılmış, adeta kaderine terk edilmiş bir yaşam yeri. Nefes almak isteseniz alamazsınız ki herkes terk etmeye başlamış...

Bir sihirli değnek bekleniyor aslında bu yaşam alanı için. Kenti yeniden yapılandıracak, sorunları birer birer çözecek, esnafın ve vatandaşın derdine göre çare arayacak ve çözüm üretecek. Kısacası kenti baştan yaratacak bir sihirli değnek.

2019 seçimleri bu sihirli değneğin bahsettiğimiz ilçeye yani Akdeniz'e değdiği yılın başlangıcı oldu. Akdeniz Belediyesi hizmete susamış halkın, teveccühü ile Sayın Mustafa Gültak'a teslim edildi.

Başkan hazır, projeler hazır... Kendisi de yıllarca Akdeniz'de esnaflık yapmış. Sorunları da ne yapacağını da biliyor.

İşte o Başkan Gültak geçtiğimiz günlerde görevde geçen 2,5 yılını anlattı. Anlattı hem de saatlerce. Çünkü o kadar yapılan şey var ki, yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Tabi bu 2 saatte ancak özetleyebildi yaptıklarını. Sosyal belediyecilikten spora, yeşil alandan dev projelere. Sayacak o kadar çok proje var ki... Düşünsenize Basın Yayın Müdürlüğü tarafından medya kuruluşlarına 149 sayfalık bir proje maili atıldı.

Çok zorlandım bu yazı için hangi projeyi seçeyim diye inanın. Bence kent için gerekliliği birinci sırada olan en önemli proje kentsel dönüşüm.

Yıllardır başladı, başlayacak, yapıldı, yapılacak dedik durduk. Bu kez başladı ve ilk örneği yapıldı yerinde kentsel dönüşümün. Çay mahallesi kentsel dönüşüm projesi bitmek üzere. Barış ve Bahçe Mahallelerinde yıkımlar başladı ve en kısa sürede tamamlanacak. Ardından Mahmudiye ve Turgut Reis Mahalleleri var.

Sayın Gültak kenti baştan yaratmaya kararlı. Kent merkezini cazibe merkezi haline getirmek için tüm imkanları seferber etmiş durumda.

Kentsel dönüşüm önemli ve büyük bir proje. Bu projeye başlamak için öncelikle insanların güvenini kazanmak gerek. Çünkü insanların evini yıkıp onlara yeni ve modern bir yaşam alanı taahhüt ediyorsunuz. İnsanların yuvasını başına yıkıyorsunuz ama daha iyisini söz vererek. Sayın Gültak bu güveni kazanmış. İnsanlarla 2,5 yılda öylesine bir diyalog kurmuş ki… Herkes: “Başkan söz verdiyse muhakkak yapar” düşüncesine haiz olmuş…

Kentin böyle siyasetçilere, böyle yöneticilere ihtiyacı var. Helal olsun Başkan…

Sahi bu kadar şeyi ne ara yaptın!