SİLİFKE'DE DAVULLU SAHİL TEMİZLİĞİ

Silifke Belediyesi düzenlediği bir etkinlikle sahil temizliği yaptı. Akkuyu Nükleer Güç Santralinde çalışan Rus işçilerinde katıldığı etkinlik davul eşliğinde gerçekleştirildi...

Göksu Deltası sınırlarında bulunan Taşucu ve Kum Mahallelerinde yapılan temizlik keyifli anlara sahne oldu.

Silifke'nin, Türkiye'nin cennet köşelerinden olduğunu söyleyen Silifke Belediye Başkanı Sayın Sadık Altunok hemşehrilerine bir de uyarıda bulundu..."Silifkemizi temiz tutalım..."

Çevre temizliği önemli hele hele ülkenin en güzel sahillerine ev sahipliği yapan Mersin sahilleri daha da önemli... Duyarlı olalım, çevremizi temiz tutalım...

MERSİN DEĞERİNİ ORTAYA ÇIKARMAYA KARARLI

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılıp marka kent olması amacıyla bir çalışma başlattı. Üstelik bu çalışmaya Mersinli ünlü sanatçılar, sporcular, iş insanları, gazeteciler ve akademisyenlerde dahil edilecek.

Bu arada çalışma yeni bir sloganla başladı... #HermevsiMersin.. Sloganımız bu. Sloganı bilmem ama çalışma sonuç odaklı olursa kente büyük katkı sağlar.

Tarih, Turizm, lojistik, tarım, spor ve liman kenti olan Mersin umarım hem ulusal hem de uluslararası düzeyde hak ettiği yeri alır.

BİR TEŞEKKÜRÜ HAK EDİYOR

Ulusal Baklagil Konseyi'nin 10'uncu genel kurulu yapıldı. Genel Kurulda yeniden Başkanlığa seçilen Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ö. Abdullah Özdemir, ana hedeflerinin bakliyat üretimi ve tüketiminin artması olduğuna dikkat çekti.

Özellikle Covid-19 salgını sürecinde bakliyata talebin arttığını dile getiren Özdemir, bakliyat üretiminde kuraklık ve su kısıtını temel alan bir üretim planlaması yapılmasına vurgu yaptı.

Evet, kuraklık önümüzdeki yıllarda karşımıza bir sorun hem de büyük bir sorun olarak çıkacak. Suyumuzu boşa harcarsak, küresel ısınmaya karşı bireyler olarak gerekli önlemleri almazsak sonunda kuraklıkla karşı karşıya kalmamız içten bile değil.

Dünyayı tehdit eden bu soruna karşı öncelikle evimizden tasarrufa başlamalıyız. Tarımsal anlamda da susuz tarıma geçiş yapmalıyız.

Sayın Özdemir'e kuraklığa dikkat çekmesinden dolayı teşekkür ediyorum.

TOROSLAR KIZILAY'DAN SOSYAL YARDIM PROJESİ

Türk Kızılay Mersin Toroslar Şubesi bir sosyal yardım projesi başlattı. Projede 3 bin öğrenciye giyim, 300 öğrenciye de nakdi yardım yapılacak.

Sosyal yardım projesine kıyafet desteği LC Waikiki tarafından yapılıyor. Bu anlamlı projeyi destekleyen firma yetkililerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bir örnek teşkil eder ve bu vatan toprağında para kazanan tüm firmalar bu tür yardım faaliyetlerine destek verir.

Projeyi hayata geçiren Türk Kızılay Toroslar Şube Başkanı İsmail Güller başta olmak üzere tüm gönüllülere de ayrıca teşekkür ediyorum.

LİNA NASİF'E SAYGIYLA...

Mersin'in en önemli simalarından, kendisini kente adayan ressam, şair ve yazar Lina Nasif maalesef aramızdan ayrıldı. Kendisinden 3 gün haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine yanlız yaşadığı evinde cansız bedeni bulundu.

Yazacak çok şey var Lina Nasif ile ilgili. Mersin önemli bir değerini kaybetti... Mersin Lina ablasını kaybetti. Mersin aslında çok şey kaybetti.

Güle güle Lina Nasif... Mekanın cennet olsun.