“Meyve veren ağaç taşlanır…” Evet böyle bir atasözümüz var. Her yerde de bu böyledir.

Yazımın başında şunu belirtmek isterim ki; gazeteciler olarak iyi şeyleri alkışladığımız gibi kötü olanları da yazmakla mükellefiz. Bizler topluma, yöneticilere yanlışlarını gerek haberlerimizle gerekse de yazılarımızla göstermek zorundayız.

Bu yazımda kente önemli değer katan Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Mustafa Gültak’tan bahsedeceğim. Sayın Gültak vatandaşın teveccühü ile 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimleri ile birlikte Akdeniz Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Göreve geldiği günden bu yana 33 ay gibi bir süre geçti. Bu sürede öncelikle kentte barış, huzur ve güven ortamını tesis etmek için çalıştı. Her kapıyı çaldı, her vatandaşa uzandı ve her mahalleye elinden geldiğince hizmet etmeye çalıştı ve ediyor da.

Yaptıklarını uzun uzadıya yazmayacağım. Sosyal projelerden park ve yeşil alan hizmetlerine, yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarından spor tesislerine kadar birçok başarılı projeyi hayata geçirdi.

Bir diğer ve en önemli öncelikli proje olarak ise yerinde kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdi. Yıllardır düşünülen ama bir türlü hayata geçirilemeyen Çay Mahallesi’nde vatandaşların güvenini kazanarak yerinde kentsel dönüşüm projesini başlattı ve bitirmek üzere. Bu mahalle bir örnek oldu ve TOKİ ile yapılan bir diğer anlaşmayla Barış ve Bahçe Mahalleleri kentsel dönüşüm projesinin startını verdi.

Bu iki mahalle kentin göbeğinde adeta bir kanayan yaraydı. Mersin’in merkezdeki izbe görüntüsü, trafik kargaşası bu projeyle azalacak. Devam projelerle sorunlar tamamen ortadan kalkacak.

Peki Sayın Başkan bu kadar kısa bir sürede vatandaşın güvenini kazanmayı nasıl başardı? Sayın Gültak ile seçim döneminde bir araya gelmişliğim oldu. Bu görüşmelerde kente olan aşkını gözlerinde gördüm. İşte bu aşk ve sevda ile vatandaşların güvenini kazandı…

Bu hizmetleri yaparken Sayın Gültak’ı eleştirenler olmuyor mu? Elbette ki oluyor. Hani dedik ya başta “Meyve veren ağaç taşlanır” diye… İşte Sayın Gültak’ın kent için yaptıkları birilerinin pek hoşuna gitmiyor… Belli bir kesim var ki karşıklıktan, çatışmadan besleniyor… İşte bu kesim de Sayın Gültak’a “Neden hizmet ediyorsun?” dercesine tepki gösteriyor… Ama kusura bakmayın bu kent için çalışan herkesin yanında, kenti kaosa sürükleyecek her kesimin karşısında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz…

Sayın Başkan’a da diyorum ki! Siz meyve vermeye devam edin. Biliyor ve inanıyoruz ki yaptıklarınız bu kentin geleceğinin planlı bir şekilde kurulması için. Bu süreçte elbette ki taş atmaya çalışanlar olacaktır ama şunu unutmayın ki o taşlara set çeken ve çekecek olan Akdenizli ve Mersinli vatandaşlardır!

Bu kent; özellikle Mersin’in ticari ilçesi olan Akdeniz’i değiştirme ve yeniden yapılandırmanız için sizden daha çok proje bekliyor. Bu zamana kadar elini taşın altına koyamayan yöneticiler varken tabiri caiz ise siz gövdenizi bu taşın altına koydunuz…

Elbette ki her yönetici gibi Sayın Gültak’ın da yanlışları, hataları vardır ve olacaktır da… Orhan Gencebay’ın dediği gibi “Hatasız kul olmaz…” Ama şu ana kadar Sayın Gültak’ın bariz bir hatasını görmedik… Her zaman da sınavlardaki gibi yanlış doğruyu götürmez… Çünkü buradaki doğrular kentin geleceği için atılan adımlardır…  Sayın Gültak sonuçta; hayallerini düşünceye, düşüncelerini de ekibiyle birlikte gerçeğe dönüştürmeye çalışıyor… Eee o zaman;

Bizlere de memleket için taş üstüne taş koyanı alkışlamak düşer…