Mersin Gazeteciler Cemiyeti yeni binasına kavuştu. Bu kavuşmada en önemli pay sahibi kuşkusuz MGC Başkanı R. Kaya Tepe ve Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak’a ait.

Başkan Gültak’ın yönetime gelmesi ile Mersin birçok önemli projeyi gördü. Özellikle kentin en sıkışık, çarpık ilçelerinden olan ve kentin kalbinin attığı Akdeniz’de yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatan Başkan Gültak, kent gazetecileri ile de sıkı dostluklar kurdu. Yerel basına her zaman destek olmaya çalışan Başkan Gültak, bu kente hizmet eden gazetecilerin de daha nezih bir binaya kavuşması için kolları sıvadı.

Başkan Gültak’ın önerisi ile Akdeniz Belediye Meclisi’nden alınan kararla Mersinli gazetecilere yer tahsisi yapıldı. MGC Başkanı R. Kaya Tepe ve yönetimi ile istişareler kuran Başkan Gültak, kentin gazetecilerine 190 metrekare oturuma sahip yaklaşık 220 metrekarelik bir yer kazandırdı.

Binanın yapımını da üstlenen Başkan Gültak’ın bu anlamlı hediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde, kent protokolünün de katıldığı bir etkinlikle gazetecilere teslim edildi.

Akdenizlilere verdiği sözleri bir bir tutan Başkan Gültak'ın, 2 yıl önce düzenlenen 10 Ocak törenlerinde gazetecilere verdiği sözü de tuttu.

Kentte bu meslekte 22 yılı geride bıraktım. Mersin’de bu mesleğe ilk başladığım yıllarda Adnan Menderes sahilinde bir MGC binamız vardı. Ama kıyı kenar kanunları gereği o dönemin MGC Başkanı Vahap Şehitoğlu’nun ilk balyozu vurmasıyla o binamız maalesef yıkılmıştı. O gün bugündür MGC üyeleri hep kendilerini ait hissetmedikleri binalarda toplanmaya başladı. Bir yere kendinizi ait hissetmiyorsanız huzurlu olmanızda mümkün değildir.

Yıllar sonra bu kentin gazetecileri adına somut adımlar atarak MGC’ye bir hizmet binası kazandıran Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak nezdinde böyle bir karara imza atan Akdeniz Belediye Meclis Üyelerine, MGC Başkanımız Sayın R. Kaya Tepe önderliğinde tüm yönetim kuruluna teşekkür ederiz.