Aşağıdaki liste ramazan ayında tüketilebilecek besinlere örnek olarak oluşturulmuştur.

Diyet kişiye özel hazırlanır. Porsiyonlar da kişiye özeldir. Porsiyon ölçüleri fiziksel ve sağlık durumlarına, kan değerlerine göre farklılık gösterebilir.

Hazırladığım liste 1200-1400 kalori aralığındadır.

Sahur:

  • 1-2 adet haşlanmış yumurta
  • 1 dilim beyaz peynir veya 2 kaşık lor peyniri
  • 2 adet kuru kayısı veya 1 adet kuru hurma
  • 2 tam ceviz içi veya 5 adet badem/fındık
  • Domates, salatalık, mevsim yeşillikleri
  • 2-3 ince dilim tam buğday ekmeği
  • 1 bardak yarım yağlı süt veya 1 kase yoğurt

İftar:

  • 1-2 bardak su + 1 adet kuru hurma
  • 1 kase çorba
  • 60-80 gr **2-3 köfte büyüklüğünde** köfte/dana eti/balık/ hindi eti/tavuk eti
  • 3-4 kaşık sebze veya bakliyat yemeği
  • 2 kaşık yoğurt veya 1 kase cacık veya 1 bardak ayran
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş salata veya haşlama sebze
  • 1 ince dilim tam buğday ekmeği ya da 3 yemek kaşığı pilav/makarna

Gece Ara Öğünü: İftardan 1-2 saat sonra

  • 1 bardak süt/kefir/ayran veya 1 kase yoğurt
  • 1 porsiyon meyve

Ya da 1 porsiyon meyveli, sütlü tatlı tercih edilebilir.

İftardan sahura kadar her yarım saatte bir, 1 bardak su yudum yudum içilmelidir.