İnsanoğlu çok enteresan bir canlı ve doğuştan ölümüne kadar ömrü pozitif eksen etrafında yoğunlaşsa bile, zaman  zaman yaptığı hataları hayvanlar alemi mümkün değildir yapmaz, yapamaz. Bu hususta dünyamızda meydana gelen çok çeşitli nahoş olaylar, bilinçli ve ölçülü insanı çileden çıkartır.

Onur ve sadakat insanın en önemli vasıflarından yalnızca iki tanesidir. Bu vasıfları yitirenlerin ne zaman ne yapacağını kim bilebilir ki?

Maalesef, maalesef diyorum çünkü, her olumsuz olayların failleri önce bu insan değerlerini yitirenlerdir. Çünkü hayatın mihenk taşları bu değerler üzerine inşa  edilmiştir. Düşünün şöyle bir, yeşilim o güzel ormanlarımızı ateşe verenleri … İnsanları dolandıranların, katledenlerin insanlıkla bir ilgisi var mıdır ? Asla, asla olamaz…

Devlet malına zarar verenlerden kime  ne fayda gelir ? Bunlar düpedüz alçak ve haindir, bunun başka izahatı olamaz.  İnsanlar arasında sevgi ve saygı olmalı. Sevginin, saygının olmadığı yerde kin ve nefret tohumları yeşermeye başlar.

Türk Milletinin tabiatında kardeşlik duygusu vardır ama, diğer bazı sözde dost gibi  görünen  milletler nankörlük ve sinsi düşmanlık yürütmektedirler. İşte bu gerçekler karşısında çok dikkatli olmak zorundayız.

Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığı artık göz önündedir. Geç de olsa Türk Milleti artık kendi yolunu çizmelidir. Bu yolu çizerken de ne AB,ne de bir başkasının tesiri altında asla kalmadan ve etkilenmeden bunu yapmalıdır. Çünkü bu şartlar altında, bizim ekonomik yönden istikrara kavuşmamız imkansızdır. Ancak dış  güçleri bertaraf ederek, yakın komşu  ülkelerle olduğu gibi, Türk dünyasını  kapsayan bütün ülkelerle iş birliğine  gidilmelidir. Bunun dışında yer altı zenginliklerimizi değerlendirmek ayrı bir önem taşıyacaktır. Ülkemizin, sonu belirsiz  ve  karanlık girdaplara sürüklenmek istenen şu günlerde çok çok dikkatli olmak mecburiyetindeyiz. Allah yardımcımız  olsun!

Esen kalın.

Eşref ÖZGÜR- Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Bilim Danışma Kurulu Üyesi.