Toroslar İlçesi, Sağlık Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Balkan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Lokal binasında 14/11/2021 tarihinde, çifte vatandaş Bulgaristan Türkleri oylarını kullandılar. Dernek Başkanı Hüseyin VATANSEVER'İN verdiği bilgilere göre, maazeret dışında bulunan bütün seçmenler oylarını  gelip burada kullanmışlardır. Teşkilat işlerini çok önceden yapmış olmaları, % yüze yakın iştirakı getirmiştir.

Mersin Vali Yardımcısı Sayın Alperen YILMAZ, seçimleri yerinde uzun zaman Göçmenler ile sohbet ederek burada bulunmuşlardır.

Mersin MHP Millet Vekili Sayın Olcay KILAVUZ  ve Toroslar İlçe Başkanı Sayın Hüsnü DOĞAN ve partili arkadaşları da yakınen seçimleri yerinde izleyerek desteklerini bil hassa göstermileridir.

Toroslar Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Nurten ÇAVUŞ (CHP) hanımefendi de seçmenlerle yakından ilgilenip sohbet etmişlerdir. Göçmenler camiası bu ziyaretleri ve seçime desteklerinden dolayı memnunuyetlerini dile getirdiler.

Dernek Başkanı Hüseyin VATANSEVER, misafirlere çay-kahve ikram ederek seçimlerle ilgili geniş bir şekilde bilgiler verdiler. Akşam saatlerine kadar süren seçimler sükunet içinde devam etmiştir. Emeği geçenlerin ellerine sağlık dileriz.

ESEN KALIN

Eşref ÖZGÜR - Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Bilim Danışma Kurulu Üyesi.