MERSİN - ÖZEL HABER - Çin'i Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs salgını etkisini devam ettiriyor.

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de salgınla alakalı bir takım tedbirler alınıyor. 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde sokağa çıkma yasağı uygulanırken bazı kısıtlamalarda getiriliyor. Ancak insanlar evlerinde kalırken bazı gruplar var ki yasağa ve salgına rağmen işlerine devam etmek zorunda kalıyor. Bu gruplardan bir tanesi de tarım işçileri.

“Bulaş riskine karşı çalışıyorlar”

Üretim ve ticaretin devam etmesi adına her gün çalışmak zorunda kalan mevsimlik tarım işçileri, sürecin gizli kahramanları olarak karşımıza çıkıyor. Her sabah daha gün doğmadan başlayan yolculukları, bir ellerinde azıkları diğer ellerinde sepetleri, akıllarında ise kaygıları ile başlıyor. Bu süreçte olası bulaş riskine karşı kendilerini de izole etmek durumunda kalan tarım işçileri ya evlerinden ayrılıyorlar ya da ailelerini başka bir yere gönderiyorlar. Çocuklarını, eşlerini, anne ve babalarını uzun süre göremeyenlerde var, telefondan görüntülü konuşarak hasret gidermeye çalışanlarda.

Mersin Evrensel Kültür Anadolu Lisesi Kız Voleybol Takımı Antrenörü Şeminur Dikmen: “GENÇLERİN, ZİHİNSEL VE BİREYSEL GELİŞİM SÜREÇLERİNE MUTLAKA SPORUN EKLENMESİ GEREKİR” Mersin Evrensel Kültür Anadolu Lisesi Kız Voleybol Takımı Antrenörü Şeminur Dikmen: “GENÇLERİN, ZİHİNSEL VE BİREYSEL GELİŞİM SÜREÇLERİNE MUTLAKA SPORUN EKLENMESİ GEREKİR”

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge esaslarına göre sokağa çıkma yasağından muaf tutulan tarım işçileri milyonların televizyon başında zaman geçirdiği günlerde bile pazartesi market raflarının, manav ve pazar tezgâhlarının dolmasını sağlamak için var güçleri ile çalışıyorlar.

Haber:Faruk GÜLSÜN