Henüz yeni bir takım olmalarına rağmen Mersin şampiyonu olmalarını disiplinli ve özverili çalışmaya bağlayan Dikmen: “Okulumuzun voleybol özel bir yeteneği ve ilgisi olan öğrencilerden oluşan bir takım kurduk. Takımımız kısa sürede özverili ve disiplinli bir çalışma sistemi ile kendine özel bir grup oluşturdu” dedi.

Yasin ABACI: Takımınız kaç yılında kuruldu? Yaş gurubu nedir?

Şeminur DİKMEN: Kız voleybol takımımız 2020 – 2021 eğitim öğretim kurulmuştur. Takımımız 2005 - 2008 yılları arasında olan öğrencilerimizden oluşmaktadır.

“DİSİPLİNLİ VE ÖZVERİLİ ÇALIŞIYORUZ”

Yasin ABACI: Elde ettiğiniz bu başarıdaki en büyük sır nedir?

Şeminur DİKMEN: Okulumuzun voleybol özel bir yeteneği ve ilgisi olan öğrencilerden oluşan bir takım kurduk. Takımımız kısa sürede özverili ve disiplinli bir çalışma sistemi ile kendine özel bir grup oluşturdu.  Sporcularımızın her birinin bireysel yeteneklerine göre sahadaki görev yerlerini tespit edip en uygun şekilde görevlendirmeler yaptık.  Böylelikle özel yeteneklerle donatılmış sporcularımız takım içerisinde hangi mevkide neler yapacağını antrenmanlarla defalarca deneyimleme fırsatı kazanmış oldu. Her bir sporcumuz takım ruhuyla hareket ederek bireysel yeteneklerini sergileyip sahada defalarca harikalar yarattı.  Biz de takımımızın içerisindeki bu güçlü takım ruhunu her seferinde gözlemleyerek ahenkle oynanan maçlara şahit olduk.

Ayrıca bu şampiyonlukta Mersin İhtisas Spor Kulübü’ne ve idarecisi Mehmet Subaşı’na maddi ve manevi her türlü desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Mehmet Bey Türk sporu, Türk gençliği, bizim okulumuz, sporcularımız için çok büyük bir şanstır bu şansa sahip olmaktan dolayı onur duyuyoruz.

Yasin ABACI: Uzun bir maratondan sonra şampiyon oldunuz.  Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Şeminur DİKMEN: Evet bizim için oldukça uzun ve verimli bir süreç oldu. Ne istediğimizi bilerek, neler yapabileceğimizi öngörerek, neler odaklanmamız gerektiğini adım adım planlayarak sistematik bir maraton sürece gerçekleştirdik. Her yaptığımız antrenmanda sahada şampiyonluk için yarışıyormuşuz gibi özümseyerek çalıştık. Sporcularımız müthiş bir motivasyonla birbirlerine sürekli desteklediler. Bu stratejik çalışma sistemi ile kısa sürede uyumlu bir ilerleme sağladık. Aslında bu şampiyonluk bizim için bir başlangıçtı. İl birinciliği ilk hedefimizdi.  Bundan sonra bölge şampiyonluğu için  yeniden kolları sıvamaya başladık bile.

Yasin ABACI: Takım içerisindeki uyum nasıl sağlıyorsunuz?

"Her şey Mersin için sözü slogan olarak kalmamalıdır" "Her şey Mersin için sözü slogan olarak kalmamalıdır"

Şeminur DİKMEN: Sporcularımızın her biri sorumluluğunun bilincine uygun hareket ediyor. Bireysel yeteneklerini takımın şampiyonluğu için kullandıklarının tam olarak farkındalar. Takım olarak hepimiz asıl amacımızın Türkiye şampiyonluğu olduğunu ve bunun için tüm takımın gücüne İhtiyacımız olduğunu son derece farkındayız. Durum böyle olunca takımımız içerisindeki uyum kendiliğinden sağlanıyor.

“GENÇLERİ MUHAKKAK BİR SPORA YÖNLENDİRMELİYİZ”

Yasin ABACI: Gençlerin voleybol bakışı nedir?

Şeminur DİKMEN: Gençler son yıllarda spora biraz daha önem vermeye başladı. Zihinsel, psikolojik, kişisel gelişimlerinin yanı sıra bunu bedensel olarak da desteklemek gerektiğini anlamaya başladıklarını gözlemliyorum.  Gençliğin enerjisini derslerindeki başarıyı önemsediğini bu başarıya bir spor aktivitesi ekleyerek başarısını farklı bir ivmeye taşıyacağını düşünüyorum. Kısaca ders başarısı öğrenci bir noktaya kadar tatmin edebiliyor, bedensel bir faaliyet yoksa o öğrenci enerjisini tam olarak kullanmadığı için bazı motivasyon eksikliği yaşayabiliyor ve bedensel aktivite olmadığı için bazı sağlık sorunları yaşamaya başlıyor. Atatürk’ün de dediği gibi: “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” Bunu bir ilke olarak kabul etmek ve gençlerin mutlaka bir spor dalına teşvik etmek gerektiğine yürekten inanıyorum.

Yasin ABACI: Gençleri spora yönlendirmek için neler yapılmalı?

Şeminur DİKMEN: Her konuda gereken Ulu Önder Atatürk’ün bir başka sözü bu soruyu yanıtlayabilir niteliktedir: “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.”  Zekâyı, ahlakı, bilgiyi bedensel faaliyetlerle desteklemeli Türk gençliğinin tam anlamıyla kendini en iyi şekilde ifade edebilmesini sağlamamız gerekir. Kendi potansiyelini her anlamda gerçekleştirmiş bireyler olarak toplumumuza katkısını tahmin dahi edemeyeceğimiz muhteşem bir yeni nesil oluşur. İşte tam olarak da bu noktada zihinsel ve bireysel gelişim süreçlerine mutlaka sporun da eklenmesi gerekir.

Yasin ABACI: Elde edilen bu başarı okulda voleybol ilgi nasıl etkiledi?

Şeminur DİKMEN: Elde ettiğimiz başarıda okulumuz öğrencilerinin çok büyük katkısı var.  Her maçta destekleri tüm takımın üzerindeydi. Maç öncesi ve maç sonrası takımdaki arkadaşlarını sürekli desteklediler. Önümüzdeki yıl için şimdiden voleybol takımına girmek isteyen çok sayıda başvuru almaya başladık.  Şu anda okulumuzun tam bir bayram havası var. Türkiye şampiyonluğu için tüm okul desteklerini devam ettiriyor.

Biz çok büyük bir takımız.  Öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz, öğrencilerimizle birlikte maçlara çıkıyoruz. Böyle büyük bir destek ve sevgi rüzgârıyla sahadan büyük başarılarla dönüyoruz.

Tüm okul idaresine, öğretmen arkadaşlarıma ve okulumuzun değerli öğrencilerine desteklerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Takımımızın Türkiye şampiyonluğu sürecinde başarılarının devamını diliyorum.