Rus bilim adamları tarafından yapılan açıklamalara göre artık mikroplardan elektrik üretilecek.

Mikroplar, oksijen bulamadıkları zaman, nefes alma işlemini elektron alıp verme işlemine çeviriyor. Mikroplar, insan midesinde, madenlerde hatta okyanusun altında bile bu işi yapıyor.

Mikroplar ne yapabiliyor?

  • Ralstonia adı verilen mikrop, toz halindeki altınla birleşerek katı hale geliyor.
  • Almanya da geliştirilmekte olan anti-caries adı verilen bakteri, diş çürümesini engelliyor.
  • Kimyasal saldırılara karşı Rusya da üretilen bakteri de savunma yöntemi üzerinde çalışıyor.
  • Washington Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalara göre, HIV virüsü çözümü getirildi.

Bakteriler aynı zamanda kimyasal silahlara karşı da kullanılıyor. Rusya bilim adamları tarafından yapılan araştırmalara göre, kimyasal silahlara mikrobik çözüm üretmek üzerine çalışan ve genellikle yakma ve ziftle kapatma yöntemlerinin uygulandığı belirtiliyor. Bu tarz şeylerin hem çevreye zararlı olduğu hem de pahalı olduğu tespit edildi. Bakterinin ise çevreye zarar vermeden ucuz bir yöntemle bu işi gerçekleştirebilmesini vurgulayan bilim adamları ayrıntılı çalışmalarını hardal gazı üzerinde yapıyor. Hardal gazı solunması durumunda, solunum sistemi deforme olurken, ciltte de ağır tahrişe neden oluyor.

Dünyanın en güçlü bakterisi olarak nitelendirilen Caulobacter, bozuk paranın üzerine üst üste dizilmiş olan dört adet otomobili dengede tutacak kadar güce sahip. Yani bu bakteri bir kertenkele. Bilim adamlarının tespit ettiği en güçlü yapışkan bakteri bu.  Bakterilerden ileriki zamanda, araçlara yakıt üretileceği de tartışma konuları arasında yer alıyor.

(Haber-Özlem)