ÖZEL HABER - Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde işe alımlar nasıl gerçekleştiriliyor? Alımlar keyfe keder uygulamalarla mı yapılıyor?

Mersin Üniversitesi tarafından sözleşmeli Sağlık Teknikeri alımında KPSS’den 81 puan almış aday dururken 65 puanlı aday işe alındı. Gerekçe olarak ise ilanda yer alan özel şartların taşınmaması gösterildi.

2 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazetede, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine 22 Hemşire, 3 Sağlık Teknikeri ve 3 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere 28 personel alımı için ilan yayınlandı. İlanda, Sağlık Teknikeri olarak alınacaklardan: “Radyoloji, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programlarının birinden mezun olmak. 3’üncü basamak sağlık kuruluşlarında en az 1 yıl çalışmış olmak ve çalıştığını belgelemek. Pelvik-Multiparametrik prostat çekim teknikleri, Kardiyak MR, Fonksiyonel MR, Kalp Demir Birikimi-Karaciğer Demir Birikimi çekim teknikleri, Serebral Spektroskopi MR, Perfüzyon MR, Serebral Fonksiyonel MR, Bos Flow Çekim Tekniklerine ait eğitim almış olmak ve bunları belgelendirmek.  Radyoloji Güvenliği Eğitimi almış olmak ve bunu belgelendirmek” şartları aranıyordu.

"Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik" "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik"

“81 Puanlı Varken 65 Puanlı Alındı”

Mersin Üniversitesi tarafından sonuçların ilan edilmesinin ardından başvuranlar büyük şok yaşadı! 13 kişinin başvurduğu ilanda, puanları 60,81343 ile 81,00435 puan arasında değişen 12 kişinin başvurusu; ilanda yer alan özel şartları taşımadıkları gerekçesiyle reddedilirken, 65,47752 puanlı aday işe yerleştirildi.

“Eş, dost, akraba atamaları mı yapılıyor?”

65,47752 KPSS puanıyla atanan ismin Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Radyoloji Teknikeri olarak çalışan ve aynı zamanda Radyoloji Teknikeri Sorumlusu M.B’nin yakını olduğu iddia edildi. Diğer bir iddiaya göre ise işe alınan personelin özel bir tıp merkezinde 10 ay süreyle çalıştığı ve “3 basamak sağlık kuruluşunda 1 yıl çalışmış olmak” şartını yerine getirmediği de yer alıyor.