Cumhuriyet tarihine yolsuzlukla mücadele damgası vuran eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak şehadetinin 40’ıncı yılında anılıyor.

Sürecin gizli kahramanları Sürecin gizli kahramanları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Özel Mersin Su Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz, eski Bakan Gün Sazak’ın şehadetinin yıldönümü ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Dr. Ali Öz; 27 Mayıs 1980 tarihinde evinin önünde Dev-Sol üyelerinin açtığı çapraz ateş sonucu şehit düşen Gün Sazak’ın ileri görüşlü bir devlet adamı, 12 Eylül Askeri darbesinin önünü kesmeye çalışan bir politikacı olduğunu vurguladı.

Başarılı çalışmaları ve mücadelesiyle, gümrüklerde yıllarca önlenemeyen yolsuzluk ve kaçakçılığı 6 ay gibi kısa bir sürede sona erdiren ve Abdi İpekçi, Uğur Mumcu gibi sola yakın gazetecilerinde desteğini alan Gün Sazak’ın şehit edildiği tarihte MHP Genel Başkan Yardımcısı olduğunu da hatırlatan Dr. Ali Öz: “İleri görüşlü bir devlet adamı, 12 Eylül’ün önünü kesmeye çalışan akıllı bir politikacı. Gümrüklerde yaptığı dönüşümle gümrük, kaçakçılık, rüşvet üçgenine çomak sokan bir bakan. Cumhuriyet tarihine yolsuzlukla mücadelesi ile damgasını vurmuş, ömrünü Türk-İslam ülküsüne adamış önemli isim. Eski Bakanlarımızdan Gün Sazak’ı şehadetinin 40’ıncı yılında rahmet, minnet, özlem ve saygıyla anıyorum” dedi.

Ülkücü Şehitleri’de unutmadı

Mesajında vatan sevgisini kendi canlarından öte bilen ve vatan toprakları uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Ülkücü Şehitleri de saygıyla andıklarını kaydeden Öz: “Ölümü içinde öldüren, işkenceden yılmayan, inandığı dava için ölüme göze alan bir nesil vardı. O günlerin cefakar ülkücüleri, bugünleri hediye ettiler bizlere. Birine iğne batsa diğeri yüreğinde hissederdi acısını. Öyle bir zamandı ki, Ülkücü harekette görev almak ya da öne çıkmak, mermiye kafa atmaktı. Nitekim aynı ilçede görevi kabul eden ve ard arda şehadete giden ilçe başkanları vardı. Tüm Ülkücü Şehitlerimiz, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.