Yasin ABACI/ÖZEL HABER

Her toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde gündeme gelen adeta kangren haline gelmiş ancak bir türlü sonuca bağlanamayan üniversiteli işçiler sorunu çözüm bekliyor.

Kamu kurum ve kuruluşları ile KİT’lerde ve belediyelerde 4857 sayılı yasaya tabi olarak kadrolu pozisyonda çalışan üniversite mezunu işçiler, daha önce imzalanan 3. dönem toplu iş sözleşmesinde yer alan haklarını istiyor.

1 Ağustos’ta başlayan memur sendikaları ve hükümet yetkilileri arasında gerçekleştirilen memurların tazminat, zam, tayin ve nakil işlemleri başta olmak üzere birçok konunun gündeme getirildiği 5. dönem TİS görüşmeleri hakem kurulu tarafından memur zamlarının açıklanması ile son bulmuştu. Memur sendikaları da verilen zam oranının yanı sıra, görüşme masasında karara bağlanan konularında hakem kuruluna sevk edilmesine büyük tepki göstermişlerdi.

Üniversiteli İşçiler Unutuldu mu?

Memur sendikalarının toplu görüşme masasında talep ettikleri, kamu kurum ve kuruluşları ile KİT’lerde ve belediyelerde 4857 sayılı yasaya tabi olarak kadrolu pozisyonda çalışan üniversite mezunu işçilerin statü değişikliği ile memuriyet kadrolarına geçirilmesi konusu ne durumda?

Üniversite mezunu işçiler kendileri ile ilgili yaşanacak gelişmeleri merakla beklerken, bu konuda sevindirici bir açıklama istiyorlar. Her görüşme de olduğu gibi bu görüşmede de unutulmak istemediklerini dile getiren üniversiteli işçiler, haklı taleplerinin sonuca ulaşmasını bekliyor.

Hazineye ek bir yükü yok

Taleplerinin yeni bir kadro değil sadece statü değişikliği olduğunu her fırsatta dile getiren üniversiteli işçiler, gelecek kaygısı duymadan, devletine ve milletine daha faydalı olmak istediklerini söylüyorlar. Yapılacak yasal düzenlemeyle hazineye her hangi bir ek külfet getirmeden sorunun çözülebileceğini kaydeden üniversite mezunu işçiler, aynı iş yerinde aynı işi yaptıkları memurlarla görevde yükselme, tayin, atama gibi aynı haklara sahip olarak iş barışının temin edilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Sorun bir an önce çözülmeli

Devlet büyüklerinden bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını isteyen üniversiteli işçiler, sendikalar ile devlet yetkilileri arasında imzalanan 3. dönem toplu iş sözleşmesinde yer alan haklarının verilmesini istiyorlar. Zaman zaman sosyal medya üzerinden düzenledikleri etkinlikler, milletvekilleri ve bakanları ziyaret ederek ve çeşitli iller de bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışan üniversiteli işçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet büyüklerinden sorunun çözüme kavuşturularak statü değişikliği ile memuriyet kadrolarına geçirilmeyi bekliyor.