"Her şey Mersin için sözü slogan olarak kalmamalıdır" "Her şey Mersin için sözü slogan olarak kalmamalıdır"

ÖZEL HABER - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Özel Mersin Su Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz, Çin’in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı alınan tedbirlerle ilgili belediyelere uyarıda bulundu.

Belediyelerin korona virüs salgını nedeniyle cadde ve sokakları yıkamasını eleştiren Uzman Dr. Ali Öz, bu uygulamanın astım ve alerjili hastalarda bronş duyarlılığını arttırabileceğini vurguladı.

Belediyelerin sokakları yıkamak yerine apartman içlerindeki asansör butonları ve merdivenleri dezenfekte etmesi gerektiğinin altını çizen Uzman Dr. Öz, yerel yönetimlerin vatandaşlara temizlik maddesi sağlaması gerektiğini de kaydederek: “Alınması gereken önlemler ve vatandaşlara temizlik maddesi desteği sağlanması konusunda yerel yönetimlere büyük işler düşmektedir. Ancak bu günlerde pandemi kontrol ayağında etkili olmayan bir uygulama yoğun olarak yapılmaktadır. Bu uygulama hem israf hem de güç kaybıdır. Sokaklarda su ve çamaşır suyu karışımı ile yapılan yıkamaların astım ve alerjili hastalarda bronş duyarlılığını arttırıp krizlerin başlamasına yol açma ihtimali vardır. Ayrıca yüksek klor konsantrasyonunun bitki kökleri için zararı bilinmekte ve ekolojik denge olumsuz etkilenmektedir. Bunun yerine apartman asansörlerindeki butonların temizlenmesi, asansörsüz evlerde merdiven korkuluklarının temizlenmesine öncelik verilmesi daha yararlı uygulamalardır” dedi.