Şanlıurfa Merkez, İstanbul Ataşehir, Ankara Çukurambar, Kayseri Talas’da bulunan şubeleri ile lahmacun ve kebap severleri ağırlayan Dedecan, taş fırın ve ocakbaşı lezzetlerinin yanı sıra; masaya gelen kendine has eşlikçileri ile önce gözlere sonra da damaklara hitap ediyor.

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ GELENEKSEL ÇİKOLATA YAPIMININ PÜF NOKTALARINI ÖĞRENDİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ GELENEKSEL ÇİKOLATA YAPIMININ PÜF NOKTALARINI ÖĞRENDİ

Özellikle acı Urfa biberinin masaya gelmesiyle renklenen sofralar; Şanlıurfa mutfağından nohut ve dövmeden hazırlanan lebeni, bostana, Dedecan’ın yaratıcısı olduğu soğan salatası ve yeşillikleri ile geleneksel lezzetleri yaşatmaya devam ediyor.

Acılı ve acısız lahmacunlarını iki boyda sunan Dedecan, lahmacun sonrası kebap yemek isteyenler için ‘Tabak Altı’ tabir edilen lahmacunu ile de dikkat çekiyor.

Güneydoğu mutfağının geleneksel lezzetlerini korumak ve devam ettirmek için büyük bir disiplin ve heyecan ile yola çıkan Dedecan Ocakbaşı; Şanlıurfa yemek kültürünü ve sofra zenginliğini en iyi şekliyle yansıtmaya devam ediyor.

32 sene önce Şanlıurfa’da tarihi bir binada başlayan Güneydoğu yemek kültürü serüveni; Ankara, Kayseri, Diyarbakır ve İstanbul’da aynı özen ve heyecanla devam ediyor. Tüm mutfak ekibinin Urfa’lı şeflerden oluştuğu, kullanılan ürünlerin yörenin en iyi yetiştiricilerinden özel olarak seçildiği Dedecan Ocakbaşı; aslını korumaya devam eden ender işletmelerden.