Aydan Üstkanat’ın liderliğinde Food Online dergisi ekibinin hazırladığı ANKA - Yemek Birleştirir 6 Şubat kitabında Adana’dan Şanlıurfa'ya uzanan lezzet yolculuğundan özel tarifler, bölgesel çeşitliliğin unutulmaması için bir araya getirildi. 6 Şubat Depremleri sonrası hazırlanan 400 sayfalık tarif kitabı ile bölgedeki 10 ilden özel reçeteler gün yüzüne çıkıyor. Bu yönüyle bölgenin tıpkı Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğması destekleniyor. Jumbo bu anlamlı projeyle lezzetlerin birleştirici gücünü vurgulamak ve söz konusu tariflerin ölümsüz olmasını sağlıyor. Kitap jumbo mağazalarında, jumbo.com.tr de ve seçkin kitapevlerinde satışa sunulacak.

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ GELENEKSEL ÇİKOLATA YAPIMININ PÜF NOKTALARINI ÖĞRENDİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ GELENEKSEL ÇİKOLATA YAPIMININ PÜF NOKTALARINI ÖĞRENDİ

Yemek Birleştirir tarif kitabının Aydan Üstkanat ve Jumbo’nun ev sahipliğinde gerçekleşen lansmanında, gazeteciler ve influencer’lara kitaptan yörelere özgü lezzetler ikram edildi. Başlangıçlarda Sütlü Tandır Ekmeği, Maraş Tarhana Cipsi, Humus, Kitte Turşusu; ara sıcaklarda Toğga Çorbası, Fellah Köfte, Ekşili Kuru Dolma, Oruk, Fasulyeli İçli Köfte, Kübbülmüşviye Jumbo’nun özel tasarımlarında sunuldu. Ana yemekte ise Kıymalı Sıkma, Firik Pilavı, Oruk Kebabı favori lezzetler arasındaydı.

Davetin açılış konuşmasını yapan Aydan Üstkanat, bu özel kitabın lansmanının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne de vurgu yapmasının çok anlamlı olduğunu belirtti ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Deprem oradaki kentleri yok ederken uzakta olan bizlerin ruhlarımızı yıkıp geçmişti. O günlerde Food Online dergimizin sayfalarını 10 ilimize ayırdık. Amacımız Türkiye ekonomisi için bölge tarımı ne ifade ediyor, tarım arazilerinde ne, ne kadar ekilip biçiliyor, onu görmekti. İşte o sayı, bize bu kitabın temelini attırmış oldu. O sırada gördük ki şehirlerin resmi web sitelerinde mutfaklarını temsil eden fotoğraflar yetersizdi. Ayrıca tarif meselesi çok karışıktı. Bu sorunların cevabını bulmak için sağlam bir çalışma yaptık. Kitabın referans niteliğinde olması amacıyla yola çıktık; denedik, pişirdik, tabakladık ve fotoğrafladık. Yemek kültürünün hepimizi birleştirici ve sağaltıcı bir yönü de var. Amacımız herkesi bu sofraya davet etmek ve karınları doyurmak kadar ruhları da beslemek. Umuyoruz ki bu büyük sofrada bizim de bir tutam tuzumuz olur.”

Jumbo Genel Müdürü Bahriye Bayraklı ise davette yaptığı konuşmada “ANKA - Yemek Birleştirir projesi, 6 Şubat depreminden etkilenen bölgelerimizle dayanışmayı büyütme hedefi taşıyor. Bu kitap sayesinde, bölge mutfaklarımızın zenginliğinin ve çeşitliliğinin geniş kitlelere ulaşmasını ve bu zenginliğin gelecek nesillere taşınmasını umut ediyoruz. Mutfak ve sofra gereçlerindeki 'zamansız tasarım' anlayışımız ışığında, gastronomi kültürümüzün zamansız değerlerine sahip çıkmayı çok önemsiyoruz. Bu kitapta yer alan her bir tarif, geçmişin ve bugünün lezzetlerini bir araya getirirken, yemeklerin sadece karın doyurmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda kalplerimizi ve toplumumuzu da birleştirme gücüne sahip olduğunu gösteriyor. Jumbo olarak biz de yemeklerin bu birleştirici gücünü, insanları aynı sofra etrafında buluşturarak yaşattığımıza inanıyoruz. Sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz her sofra, sıcacık anılarımızı değerli ve unutulmaz anılara dönüştürüyor” dedi.