VAKKO PATISSERIE’DEN YENİ YILA ÖZEL LEZZETLER VAKKO PATISSERIE’DEN YENİ YILA ÖZEL LEZZETLER

Bu yıl 31'incisi düzenlenen Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, aralarında Pakun’un da bulunduğu 30’u aşkın ülkeden bin 500’e yakın katılımcı ve 60 bine yakın ziyaretçiyi bir araya getirdi. Sektörde 50’nci yılını kutlayan Pakun’un standı ulusal ve uluslararası gıda şirketleri ve ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Pakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, Pakun Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Durgun ve Tuncay Durgun ile Pakun CEO’su Ertan Özgen de yerel yöneticiler ve uluslararası marka temsilcileriyle bir araya gelerek un sektörünü değerlendirdi.

Sektörde 50’nci yılını kutlayan Pakun, fuarın ilk gününde ödüllü şef Eyüp Kemal Sevinç ile ziyaretçilerine benzersiz bir gastronomi deneyimi yaşattı. Şef Sevinç, Pakun’un Avrupa Lezzet ve Kalite Ödülü’ne layık görülen ‘Durgun’ marka pastalık ve böreklik unu ile Fransız mutfağının önemli lezzetlerinden kuru domatesli ve zeytinli kiş, Alman mutfağının ünlü simidi pretzel ve İtalyan mutfağından mantarlı fettucini hazırladı. Pakun’un ödüllü unu, üç farklı mutfağa ait ve üç farklı teknikle hazırlanan bu özel tariflerin lezzetini en üst seviyeye taşıdı. Atölyeye katılan ziyaretçiler tariflerin tüm püf noktalarını öğrenirken, lezzet şöleni yaşadı. Gün boyu standı ziyaret edenlere, Pakun unlarıyla hazırlanan Bafra’nın meşhur pidesinden de ikram edildi. Gastronomi uzmanı Gülşen Coşanöz de Pakun standını ziyaret edenler arasındaydı. Gastronomi, Kültür, Turizm Derneği Başkanı Coşanöz, Pakun unlarıyla yapılan lezzetlere tam not verdi.

“DURGUN UN HEM LEZZET HEM PERFORMANS OLARAK ÇOK İYİ SONUÇ VERDİ”

Ödüllü Durgun marka unun farklı reçeteler ve farklı tekniklerde çok iyi sonuç verdiğini belirten Şef Eyüp Kemal Sevinç, “Kiş, simit ve makarna olmak üzere Durgun un ile üç farklı hamur hazırladık. Kiş hamurumuz olması gerektiği gibi gevrekti. Hemen arkasından Alman simidi hazırladık. Dışı gevrek, içi yumuşak, çok lezzetli bir simit oldu. Durgun un, diğer tariflerde olduğu gibi makarna hamurunu hazırlarken ve açarken de çok iyi performans gösterdi. Pişen hamuru kremalı sos ile birleştirdiğimizde de çok güzel bir lezzet ortaya çıktı” diye konuştu.

“YÜKSEK KALİTE VE ÜSTÜN LEZZETLİ UNLARIMIZI MUTFAKLARA TAŞIMAK EN BÜYÜK ARZUMUZ”

Fuarlarda gördükleri yoğun ilgiden gurur ve mutluluk duyduklarını belirten Pakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, “Yüksek kalite ve üstün lezzetli un çeşitlerimizi, başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz. Katma değerli ihracatımızla Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasında yer alıyoruz. İhracat hacmini büyüten, yeni iş birliklerine imkan sunan ulusal ve uluslararası fuarlarda yer almayı önemsiyoruz. Tüm sektörü bir araya getiren organizasyonlarda yeni iş fırsatları yakalarken, sektördeki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Aynı zamanda fuarlarda standımızı ziyaret edenleri de kendi unlarımızla hazırladığımız lezzetlerle buluşturuyoruz. WorldFood Fuarı’nda ülkemizin en başarı şeflerinden Eyüp Kemal Sevinç bize eşlik etti. Ödüllü Durgun unumuzla hazırladığı tarifler ziyaretçilerimizden tam not aldı. Pakun olarak uluslararası ödüllerle taçlandırdığımız yenilikçi unlarımızı mutfaklara taşımak en büyük arzumuz. Ürünlerimizi raflara çıkardığımızda, en kısa sürede Türkiye'de un denildiğinde akla ilk gelen markalar arasında yer alacağımıza inanıyoruz” dedi.