Mersin Akdeniz Ahmet Şimşek İlkokulu 3. sınıf öğretmeni Ayşe Kendigelen, pandemi nedeniyle uzaktan sürdürülen eğitimi eğlenceli hale getirdi.

Hazırladığı “Eğlenerek öğreniyorum” projesi ile ilkokul eğitim müfredatını oyunlara taşıyan Kendigelen böylelikle öğrenmenin kalıcılığını sağladıklarını söyledi.

YÖK BAŞKANI’NDAN MEÜ’YE ZİYARET YÖK BAŞKANI’NDAN MEÜ’YE ZİYARET

“MASKE, MESAFE, HİJYEN KURALI ÖN PLANDA”

Eğitimler kapsamında özellikle pandemi döneminde uyulması gereken maske, mesafe, hijyen kuralına uymanın önemine de değindiklerini söyleyen Kendigelen: “Dünya genelinde yaşanan pandemi nedeni ile dünya olarak verdiğimiz bu zorlu mücadele sürecinde yeni normalimiz uzaktan eğitimi verimli ve daha keyifli hale getirmek, temassız yaşamın önem kazandığı bu dönemde arkadaşlarından, oyunlardan ve sosyalleşme sürecinden uzak kalan öğrencilerimizi eğlendirmek, gizil öğrenmeyi gerçekleştirmek, öğrenmenin kalıcılığını sağlamak. İlkokul eğitim müfredatını oyunlara taşıyarak eğlenceli ve etkili bir hale getirmek amacıyla projemizi yazdık. “Eğlenerek öğreniyorum” adlı projede öğrencilerin yaptığı etkinliklerle öğrenmenin kalıcı ve etkili olması hedeflenerek eğlenerek öğrenme ile yeni beceriler kazanılmasına olanak sağlanacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının anlam ve önemini kavramalarını sağlayacak görsel çalışmaları  öğrencilerimiz evlerinde web2 araçlarını kullanarak yaptılar. Coşkulu bir biçimde 23 Nisan Kutlamaları gerçekleştirmiş olduklarını ifade eden öğrencilerimiz normalleşme dönemine geçildiğinde de bu çalışmalara devam etmek istediklerini belirttiler. Öğrencilerimize pandemi döneminde Maske, Mesafe ve Temizliğin önemini kavratmak için bahçede temassız oyunlar oynatıldı. El temizliğinin önemi için “Mikroplardan Korkmuyorum “ Deney etkinliği yapıldı.Deyimler ve Atasözlerini kavratmak amacıyla öğrencilerin atık maddelerden evlerinde yaptıkları kuklalar ile “Kuklalarım Konuşuyor” etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz projemiz adına kitap oluşturmak için farklı oyunlar tasarladılar. Yapılan tüm çalışmalarda öğrenciler çok eğlendiklerini ve aynı zamanda etkinlik yapılan konuları öğrendiklerini belirttiler” dedi.