Akdeniz ilçesi Kiremithane Mahallesi’nde 1903 yılından 2000’li yıllara kadar hizmet veren Hadra Hamamı, Mersin Valiliği ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edildikten sonra 4 yıl önce 'Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi'ne dönüştürüldü. O günden beri kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanılan tarihi hamamda açılan ücretsiz kurslara 7’den 70’e herkes yoğun ilgi gösterirken, 1 çocuk annesi 50 yaşındaki Kerime Uğurlu da güzel sanatlar fakültesi hayaline burada hazırlanıyor. Geçen yılın Aralık ayında başlayan güzel sanatlara hazırlık kursuna katılan Uğurlu, gösterdiği özverili çalışmayla herkesin takdirini topluyor.

ÜNİVERSİTELİLERİN FAVORİ ERASMUS ÜLKESİ ALMANYA OLDU! ÜNİVERSİTELİLERİN FAVORİ ERASMUS ÜLKESİ ALMANYA OLDU!

“YILLARDIR GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNİ OKUMAK İSTİYORDUM”

Gördüğü kursla ilgili konuşan Kerime Uğurlu, işletme fakültesi mezunu olduğunu ancak resim yapmanın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Bunun için yıllardır güzel sanatlar fakültesini okumak istediğini vurgulayan Uğurlu, “Bu bölümü okumak içimde hep uhde kalmıştı. Bu kursuda sosyal medyadan gördüm. Şimdi karar verdim. Kursa geldim, kendimi geliştirip güzel sanatlar fakültesi okumak istiyorum. Kursa başladığımdan beri kendimi çok geliştirdim. Haydar hocamız gerçekten çok faydalı eğitim veriyor. Şu anda burada olduğum için çok mutluyum, heyecanlıyım” dedi.

“BU YAŞTAN SONRA NE YAPACAKSIN’ DİYORLARDI, ŞİMDİ DESTEK VERİYORLAR”

Kursun çok iyi gittiğini belirten Uğurlu, “Umarım hayalime kavuşacağım. Hocamız bu işin olacağını söylüyor. Evde de burada da çalışıyorum. Yıllar sonra hayalime kavuşacağım için mutluyum, heyecanlıyım. Ailem, yakınlarım ilk başlarda sıcak bakmıyordu. ‘Bu yaştan sonra ne yapacaksın’ filan diyorlardı. Ancak baktılar ki ben çok istekliyim, hevesliyim, kararlıyım onlarda destek vermeye başladılar. Ben buradan çok faydalanıyorum. Burayı bizim için hazırlayan, sunan başta Başkanımız Mustafa Gültak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kurslara da gelmek isteyenler göz kapalı bir şekilde buraya gelip, kayıt yaptırabilirler. Çünkü gerçekten kurs herkese bir şeyler katıyor” diye konuştu.