Büyük şehirlerde yaşamanın en büyük dezavantajlarından biride çevre kirliliğine maruz kalmaktır. Her gün etrafımızdan geçen yüzlerce araçların egzosundan çıkan dumandan tutunda ev ve işyeri bacalarına kadar sürekli kirli hava ile karşılaşıyoruz. Gerek çevre şartlarından gerek ise tükettiğimiz besinlerden vücudumuza aldığımız toksinler beden sağlığımıza zarar vererek vücut direncimizin düşmesine bununla birlikte çok daha kolay hasta olmamıza neden olmaktadır. Sağlığımıza zarar veren bu toksinler her ne kadar karaciğerimizde gerçekleşen Detoksikasyon(Detoks) işlemiyle zararsız hale getirilerek bedenimizden uzaklaştırılıyorlar ise de detoks işleminin kaliteli bir şekilde yapılabilmesi için bazı besinlerle bedenimizi desteklemeliyiz. Şimdi bu besinleri hep beraber inceleyelim.

Sarımsak ve soğan

içeriklerindeki sülfür ile karaciğer dostu besinlerdir. Aynı zamanda sarımsak kolesterol yapımını azaltmakta ve kan basıncını düzeltmektedir. Bu faydalarından yararlanmak için çok yüksek miktarlarda olmamak koşuluyla yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Sarımsağın yüksek miktarlarda tüketilmeden önce kan sulandırıcı özelliğinin ve bazı ilaçlarla etkileşiminin olabileceği unutulmamalıdır.

Lahana, brokoli ve brüksel lahanası

İçeriklerindeki indol-3-karbinol bileşiği ile karaciğere destek veren besinlerdendir. Ayrıca lahana, brokoli ve brüksel lahanası gibi sebzeler yüksek vitamin içerikleri ile bağışıklığınızı güçlendirir, lifli yapılarıyla uzun süre tok tutar. Ayrıca sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayarak toksinlerin bağırsaktan emilmesini engelleyerek emilmeden atılmasını sağlar.

Selenyum ve çinko mineralleri

Selenyum ve çinko mineralleri eksikliğinde toksinlerden arınmak zorlaşmaktadır. Bu minerallerin en zengin ve kaliteli kaynakları Deniz ürünleri, et, yumurta, süt ve süt ürünleri ile kuruyemişlerdir. Sağlıklı bir birey haftada en az iki kez balık, günde 2 porsiyon süt veya süt ürünleri, günde bir adet yumurta ve 100-150 gram kadar yağsız et tüketmelidir. Bu porsiyonların kişi özelliklerine göre değişebileceği unutulmamalıdır.

Baklagiller ve tam tahıllar

B kompleks vitaminleri ve diğer fonksiyonel bileşiklerle sağlığımızı güçlendiren besinlerdendir. Bu grup besinleri tüketirken önemli olan doğru miktarlarda tüketerek hem sağlığımızı güçlendirmek hem de kilo kontrolü sağlayabilmek.

Antioksidant

Antioksidant özellikleri ve karaciğerde işlemler esnasında kullanılan vitamin ve fonksiyonel bileşiklerden dolayı sebze ve meyveler günlük beslenmemizde mutlaka olmalıdır. Özellikle bu mevsimde çilek kivi ve erik gibi vitamin içeriği yüksek meyveleri ve koyu yeşil yapraklı sebzelerden ıspanak, roka, maydanoz, kuşkonmaz, biber, pancar, turp ve enginar gibi fonksiyonel bileşiklerden zengin sebzeleri evimizden eksik etmemeliyiz.

Su

Su toksinlerinden arınmada ilk işlemden son işleme kadar kullanılan en değerli kaynaktır. Bedenin çalışması için su tüketmeyi ihmal etmeyin. Su tüketmeyi unutmamak için yanınızda mutlaka suyunuzu taşıyın, masanızdan su bardağınızı eksik etmeyin.

Profesyonel anlamda Detoks yapmak isterseniz biz Diyet Kapımda Mersin olarak günlük tüketeceğiniz 6 şişe detoks içeceklerini mevsimindeki taze sebze- meyve, süt ürünlerini en fonksiyonel besinlerle bir arada sunarak ve tatlarını tüketilebilir hale getirerek özel şişelerinde her sabah kapınıza kadar sağlıkla sunuyoruz. Detoks programının ardından ise diyet yemek paketlerimizle formunuzu korumanızda yine da size yardım etmeye devam ediyoruz. İnstagram ve Facebook’ta Diyetkapimdamersin isimli sayfamızı takip ederek sağlıklı beslenme tüyolarına ulaşabilirsiniz.

Sağlıcakla Kalın...