Obezite günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu haline gelmiş, birçok hastalığın etkeni, sosyal yaşantımızın bir kısıtlayıcısı olmuştur. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, fazla kiloluluk ve obezite Avrupa’daki yetişkinlerde Tip 2 Diyabetin %80’inden, iskemik kalp hastalıklarının %35’inden ve hipertansiyonun %55’inden sorumlu olmakla birlikte ve her yıl 1 milyondan fazla ölüme neden olmaktadır. Durum bu şekilde olunca, obezite bu derece hayatımıza girmiş  her televizyon kanalında obeziteyle ilgili programlar yapılmaya başlanmış her gazete ve dergide sağlıklı beslenme ile ilgili yazılar yazılmaya başlanmıştır. Bizde Diyet Kapımda Mersin olarak siz okuyucularımıza bundan sonra mümkün olduğunca sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda tüyolar vermeye çalışacağız.

Tüm canlılar tabi ki fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak için beslenmek zorundadır. Ama Türk toplumunda bu biraz farklı algılanıyor. Biz neredeyse tüm hayatlarımızı yemek üzerine kuruyoruz, en güzel sohbetlerimizi sofralarda ediyor, bir araya gelmek için yemekler organize ediyoruz. Daha yemeğe gidilmeden ne yesek diye saatler öncesinden düşünmeye başlıyoruz.

Üzülünce unutmak için yiyoruz, sevinince kutlamak için. Mutluluk hormonu salgılatsın diye kaşık kaşık çikolata tüketenlerimiz bile var. Tok olduğumuzda bile sevdiğimiz bir yiyecek önümüze konduğunda hayır diyemiyoruz. Görünen o ki bütün yollar yemeğe çıkıyor, yemek için bahaneler hiç bitmiyor. Hele ki diyet yapıyorsak tüketmememiz gereken tüm besinler daha çekici bir hale geliyor.

Bu bahaneler bir bir sıralandığında, metabolizmamız yavaş ve genetik bir yatkınlığımız da var ise obezite kaçınılmaz bir hal alıyor. Obezite ile karşı karşıya gelmeden önce yapılması gereken ise doğru olanı doğru miktarlarda doğru zamanlarda tüketmektir. Fast-food tarzı beslenmeyi olabildiğince reddederek ve düzensiz beslenme alışkanlığından düzenli bir beslenme alışkanlığına, sağlıksız besinler yerine sağlıklı besinleri tercih etmeliyiz. Bunlar için gerekli bilgi ve zamana sahip değilim diyorsanız da hayatınızdaki en önemli şey olan sağlığınızı profesyonel ekibimize teslim edebilirsiniz.

Hayatınızda bir şeyleri değiştirmeniz gerekiyorsa, ertelemeyin.

Eskiden çok mu yanlışlar yaptınız? Bunun da bir diyeti var, üzülmeyin.

Diyet Kapımda olarak kişiye özel sağlıklı yemek paketleri hazırlıyor ve her sabah kapınıza teslim ediyoruz. Diyetisyenlerimiz sizlerin yaşam tarzına ve beslenmesine uygun paketler hazırlıyor, siz de hazır listelere uymak yerine kendinizi uzman ellere bırakıyorsunuz. Bu sağlık dolu çantalar sayesinde diyet yapmak ve sağlıklı beslenmek çok eğlenceli bir hale geliyor, bahaneler ortadan kalkıyor. Diyet Kapımda çantaları sosyal hayatınızın bir parçası haline geliyor. Bu süreçte yepyeni tatlar hayatınıza giriyor ve diyet yemeklerinin nasıl bu kadar lezzetli olduğuna şaşırıyorsunuz. Diyet kelimesi çok güzel anlamlar kazanıyor bizimle. Bizlerse sizlerin bu şaşırmalarınızı, heyecanınızı, mutluluğunuzu paylaşıyoruz. Gelecek yazımızda görüşmek üzere…

Hoşça Kalın... Sağlıcakla Kalın...

Faruk GÜLSÜN

Diyet Kapımda Mersin Kurucusu