MHP’li Muharrem Varlı vatandaşa tercüman oldu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili MHP MYK Üyesi Muharrem Varlı; Çukurova bölgesinde on binlerce insanın geçimini sağladığı tarım sektöründe öne çıkan sorunlara değinerek üreticilere tercüman oldu. Varlı ayrıca emeklilerin, asgari ücretle çalışanların ve hiçbir geliri olmayan vatandaşların sıkıntılarını da dile getirdi.

MHP Grubu adına konuştu

Mersin'i TBMM'ye taşıdı Mersin'i TBMM'ye taşıdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde MHP Grubu adına söz alan Varlı; gübre, akaryakıt, ilaç ve diğer girdilerdeki fiyat artışlarının üretim maliyetini artırdığını belirterek çiftçiyi ekime yönlendirecek, ithalatı azaltacak, üretimi teşvik edecek sistemin daha çok benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

İşte Varlı’nın sözlerinden satır başları:

Sulama kanalları

“Yedigöze Barajı yapıldı, bitirildi ama 750 bin dönüm arazinin tamamının sulanabilmesi için sulama şebekelerinin tamamlanması lazım, böylece hem çiftçilerimize hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış oluruz. Ayrıca sivrisinek üremesine ve tıkanmalara neden olan taşıyıcı drenajların sık sık temizlenmesi gerekiyor.”

Limon üreticilerinin durumu

“Bu yıl narenciyeyle ilgili, bölgemizde ve diğer yerlerde ciddi sıkıntılar oldu. İç piyasadaki üretim fazlalığı ve ihracattaki sıkıntılar nedeniyle özellikle limon üreticilerimizin çok ciddi kayıpları var. Narenciye üreticilerimiz bu konuda destek bekliyor.”

Buğdayda açık var

“Pandemi sürecinde gördük ki gıda sektörü her şeyden önemli. Bu yüzden buğday stratejik bir ürün. Türkiye'nin şu anda buğday ihtiyacı 22-23 milyon ton. Geçen yıl üretim 18 milyon ton civarında oldu, 4 milyon ton gibi buğdayı dışarıdan ithal etmek zorunda kaldık. Buğday üretimini artırabilmemiz, gıda sektöründe de eksikliği giderebilmemiz, ithalatı önleyebilmemiz adına buğdayı çiftçimize mutlaka ektirmemiz lazım, ektirebilmek için de destekleri artırmamız lazım.”

Mısır fiyatı korunmalı

“Çiftçimiz; gıda, yem, yağ, glikoz sanayinde önemli bir ürün olan mısırı artık iyi öğrendi; ekiyor, dikiyor, hasadını yapıyor. Geçen yılki fiyatlarla çok şükür çiftçimiz kazandı ama bu yıl Dolar artışına bağlı gübre fiyatları ciddi derecede yükseldi. Çiftçilerimiz prim desteklerinin artırılmasını, fiyatların korunmasını bekliyor.”

Pamuk fiyatları

“Pamukta geçen yıl fiyatlar iyiydi, çok şükür çiftçimiz pamuktan da para kazandı. Ancak yine dediğim gibi gübre fiyatları çok ciddi arttığı için önümüzdeki yıl da bu fiyatları koruyabilecek şekilde çiftçimizi desteklememiz ve teşvik etmemiz lazım. Türkiye’nin ihtiyacı olan 3.5 milyon ton kütlüyü ürettiğimiz zaman, yağ ithalatımız ve döviz çıktımız da azalacaktır. Tekstilin ham maddesi olan ve önemli istihdam sağlayan pamuğun ekim ve üretimini mutlaka teşvik etmemiz lazım.”

Emekliler, asgari ücretliler ve işsizler

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, ayrıca işsizler, emekli maaşları ve asgari ücret konusunda da açıklamalarda bulundu. Varlı “Ben Hükûmetin hem asgari ücretlileri, hem emeklileri hem de hiçbir maaşı olmayan çok dar gelirli insanları kaymakamlıklar, valilikler vasıtasıyla koruyacağı kanaatindeyim. Asgari ücretle geçinmenin ne kadar zor olduğunu herhâlde hep birlikte görüyoruz. Toplumun içerisinde yaşıyoruz, gezdiğimiz zaman karşılaştığımızda insanlarımız bunları bize söylüyorlar. Yani, hem asgari ücreti, hem emekli maaşını burada insanlarımızı mağdur etmeyecek şekilde düzenlememiz lazım.”