MHP’li Kılavuz yapmış olduğu konuşmada tarımdan ulaşıma, turizmden sanayiye Mersin’in sorunlarını gündeme taşıdı. Kılavuz’un konuşmalarından satır başları şöyle:

TÜRK MİLLETİ ATATÜRK’ÜN İZİNDEDİR

Yüce Türk milletinin sinesinden bir güneş gibi doğan Büyük Atatürk’ün naçiz vücudu toprak olsa da Türk milleti sonsuza dek izinde yürüyecektir. Adı ve kurduğu cumhuriyet yaşasın diye asil Türk milleti bir ömür nöbettedir. “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla emperyalizmi Türk vatanının harim-i ismetinde boğup Türk istiklal ve istikbalinin muhafızı olan, bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi bizlere armağan edip “Doğuşumdaki tek fevkaladelik, Türk olarak dünyaya gelmemdir.” sözleriyle asırları aşan Büyük Türk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 83.yılında rahmet, minnet ve özlemle anıyor; manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.

Başkan Seçer: "Ayrımcılık olmayacak" Başkan Seçer: "Ayrımcılık olmayacak"

BAŞAK CENGİZ’İ KATLEDEN MAHLÛKU ŞİDDETLE LANETLİYORUM

9 Kasım 2010’da Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde öğrenciyken Pkk’lı kahpe teröristler tarafından şehit edilen ülküdaşım ve kardeşim Hasan Şimşek’i, kalleşçe şehit edilen Derik Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ü, kansız bir uyuşturucu satıcısının ateş açması sonucu şehit olan Polis memurumuz Abdulkadir Güngör’ü rahmetle anıyorum. İstanbul/Ataşehir’de aşağıların aşağısı bir soysuz tarafından “Canım sıkkındı” denilerek samuray kılıcı ile katledilen masum kızımız Başak Cengiz’i rahmetle anıyor; ailesinin ve milletimizin acısını yürekten paylaşıyor, bu gözü dönmüş mahlûku şiddetle ve nefretle lanetliyorum.

MERSİN’İN TARIMSAL ÜRETİMDE VARLIĞI GÜÇLENDİRİLMELİDİR

Mersin Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden biridir. Tarsus'ta narenciye, üzüm; Erdemli'de limon, Gülnar’da elma ve badem, Aydıncık’ta salatalık, Silifke'de çilek, Mut'ta zeytin ve kayısı, Anamur ve Bozyazı’da muz başta olmak üzere sebze ve meyve üretimlerinin birçok türünde Mersin ilk sırada yer almaktadır. Mersin'imizin tarımsal üretimde varlığını güçlendirmek hayati bir öneme sahiptir. Bu kapsamda; atıl durumdaki hazine arazilerinin tarıma açılması ve üreticilerimize tahsis edilmesi, tarım arazilerinin iskâna açılmasının önlenmesi, arazi parçalanmasının engellenmesi, Tarsus, Erdemli, Mut, Mezitli, Anamur ve Bozyazı,  başta olmak üzere hazine arazilerinin mülk kullanıcılarına rayiş bedeller üzerinden tahsis edilmesi elzemdir. Yem, gübre, ilaç, tohum, mazot, elektrik gibi girdi maliyetlerinin düşürülmesi ise hayati öneme sahiptir. Bununla birlikte; tarım ürünlerinin ihracatında yaşanan sorunlar çözüme kavuşturulmalı, çiftçilerimizin devlet bankalarından ve özel bankalardan aldıkları krediler yapılandırılarak geri ödemelerinde faizler kaldırılmalıdır. Tarım için sulamanın önemi hepimizin malumudur. Su tutmaya başlayan Tarsus Pamukluk Barajı ile Değirmençay, Sorgun, Aksıfat barajları ve göletler tamamlanmalıdır.

MERSİN’İN ULAŞIMDAN KAYNAKLI SORUNLARI GİDERİLMELİDİR

Mersin, karayolu, denizyolu ve demir yolu taşımacılığının kavşak noktalarından biridir; Mersinimiz tarım, sanayi, turizm, enerji ve lojistik alanlarında Türkiye'nin önde gelen illerindendir. Mersin Limanı’nın ve Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nin ulaşımdan kaynaklı sorunları giderilmelidir. Mersinimizi kapsayan hızlı tren hattı nihayete erdirilmeli, Mersin-Antalya, Silifke-Mut-Karaman, Çamlıyayla-Tarsus, Çeşmeli-Taşucu yolları en kısa sürede bitirilmeli, Çukurova Bölgesel Havalimanı hizmete açılmalıdır. Mersin-Tarsus otobanı ücretsiz olmalı, Yörüklerimizin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde yayla yollarındaki aksaklıklar ve internet ve iletişim sorunları giderilmelidir.

MERSİN TURİZMDE DAHA FAZLA YATIRIM ALMALIDIR

Seçim bölgem olan Mersin, Akdeniz'in incisi, ülkemizin göz bebeğidir. Mersin; antik kentleri, tarihî kaleleri, kalıntıları, doğal güzellikleri, inanç merkezleri, sahilleri ve eşsiz koylarıyla cenneti andırmaktadır. Deniz, kültür, doğa ve yayla turizmi gibi çok yönlü turistik faaliyetlerin yapıldığı Mersin, turizm noktasında istenilen seviyelerde bulunmamaktadır. Mersin'in turizm potansiyeli değerlendirilmeli Güzel Mersin'imiz turizm konusunda daha fazla yatırım almalıdır. Bu noktada, turizmle alakalı bütünlükçü ve sürdürülebilir bir eylem planı hazırlanmalı, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Mersinimizin tanıtımı daha iyi bir şekilde yapılmalıdır.

MERSİN SANAYİSİNİN ENERJİ TALEBİ KARŞILANMALIDIR

Mersin, ülkemizin önde gelen sanayi şehirlerinden biridir. Mersin Limanı'nın ekonomik gücü ve etkisinin yükseltilmesini, Mersin Ana Konteyner Limanı Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesini, Mersin'imizin sanayide kullanılacak enerji talebinin karşılanmasını Şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına önemli bir konu olarak görmekteyiz. Yapımı devam eden Tarsus Organize Sanayi Bölgemizin tamamlanması, Mersin'in sanayi ve ekonomisine büyük katkılar sunan doğalgaz kullanımının artırılması, sanayide kullanılan doğalgaz fiyatlarının düşürülmesi, Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur'a doğalgaz erişimi sağlamak da beklentilerimiz arasındadır.