Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, CHP'li Başarır'ın Anamur Belediyesi'ne ait Sera City Evleri projesinin ihale edilmesi ile ilgili ortaya attığı rant ve menfaat sağlama iddialarının kulaktan duyma ve yanlış bilgilere dayandığını ifade ederek: "25 yaşından bu yana bürokraside ve siyasette çok önemli ve üst düzey görevlerde bulundum. 35 yıllık bürokrasi ve siyasi hayatımda 1 kuruşluk şaibe tespit etsinler, aynı gün belediye başkanlığından istifa ederim" dedi.

Sera City Anamur Evleri projesinin temellerinin 2011 yılında atıldığını, aradan geçen sürede inşaatın yalnızca yüzde 65'inin tamamlanabildiğini ifade eden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Burası bizden önceki dönemde ihale edilmiş bir kat karşılığı gelir ortaklığı projesi. Proje 2011 yılında başlatılmış 10 yılda da ancak yüzde 65'i tamamlanmış, ayrıca burada inşaat tamamlanmadığı halde 26 adet konut satılmış parası ilgili firma tarafından alınmış, ancak ne daireler teslim edilmiş ne de inşaat tamamlanmış. Tabiri caizse burası çürümeye terk edilmiş ucube bir bina idi. Göreve geldiğimizde hem bu ucube görüntüyü ortadan kaldırmak, hem buradan daire satın alan 26 vatandaşımızın mağduriyetini gidermek hem de belediyemize bir gelir oluşturmak amacıyla bu inşaat alanını ihale ile satışa çıkardık. Bizden önce 5 kez satışa çıkarılmış ancak teklif veren olmamış. Biz 2 kere satışa çıkardık, ilk ihaleye giren olmadı, ikincisinde de Mersin'de faaliyet gösteren bir firma gelerek ihaleye teklif verdi ve kazandı. İhaleyi baştan sonra şeffaf, kanunlara uygun bir şekilde yaptık. Ancak Anamur'un kazanmasını hazmedemeyen bazı çevreler bundan rahatsızlık duyarak insanların kafasını karıştıracak şekilde açıklamalarda bulundular" dedi.

"İftirayı atana sorun, inşaatın yerini gösteremez"

CHP Mersin Milletvekili Başarır'ın açıklamalarının baştan sona yanlış bilgiler içerdiğini ifade eden Başkan Kılınç: "Bahse konu ihale ile ilgili gerekil açıklamayı bütün yasal ve teknik açıklamaları ile birlikte dün yaptık. Kamuoyununda bu açıklamadan tatmin olduğundan eminim. Çünkü biz hukuk açısından emin olmadığımız, akşam eve gittiğimizde vicdanımızı yaralayan hiç bir işe bugüne kadar kalkışmadık. Bu beyefendinin açıklamalarını da ciddiye almıyoruz ancak, bu beyefendi aklına esiyor valiye laf söylüyor, aklına esiyor belediye başkanına iftira atıyor, biraz gündemden düştümü mutlaka birilerine saldırıp popüler olmaya gayret ediyor ama bu sefer iftirayı atıp kaçmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Başkan Seçer: "Hemşehrilerimizin yanındayız" Başkan Seçer: "Hemşehrilerimizin yanındayız"

"Anamur Belediyesi'nin harcamaları ile ilgili kimin aklında ne sorusu varsa cevaplamaya hazırım"

Anamur Belediyesi olarak her konuda hukuka uygunluk ve şeffaflığı ilke edindiklerini belirten Başkan Kılınç: "Sayın Başarır beni arayıp söz konusu ihale ile ilgili bir soru sorsa idi bununla ilgili bilgi ve belgeyi kendisiyle paylaşmaktan çekinmezdim. Bu sadece bu beyefendi ile ilgili bir durum değil, sıradan bir vatandaşımız, üst düzey bir bürokrat ya da bir siyasetçi de olsanız aklınızda en ufak şüphe varsa Anamur Belediye Başkanlığı ile ilgili bütün bilgi ve belgeleri tüm şeffaflığı ile sunmaya hazırım" dedi.

"Ceza davasını açtık, yarın da tazminat davasını açacağız"

CHP'li Başarır'a iftira nedeniyle dava açtığını belirten Başkan Kılınç, bununla da kalmayarak tazminat davası açacaklarını ifade etti. Hukuk karşısında hesap soracağını belirten Başkan Kılınç: "Çamur at izi kalsın politikasını sürdürmesine müsaade etmeyeceğiz. Avukatlarımız aracılığı ile bugün suç duyurusunda bulunduk. Yarın da yine Cumhuriyet Başsavcılığımıza başvuruda bulunarak tazminat davası açacağız" dedi.

"Amacımız birileri ile kavga etmek değil, kentimize hizmet etmek"

Hem siyasette hem bürokraside kavga ve anlaşmazlığın hiçbir şey kazandırmayacağını ifade eden Belediye Başkanı Kılınç: “Biz hiç kimse ile kavga etmek ve bununla gündeme gelmek niyetinde değiliz. Ancak bize iftira atanlara çiçek uzatmamızı da kimse beklemesin. Ben 35 yıllık siyasi ve bürokrasi hayatımda sürekli iletişim kuran taraf olmayı tercih ettim. Bu tavrın karşılığınıda bugün Ankara'da ziyaret ettiğimiz kurumlarımızda fazlası ile alıyoruz. Şahsımın ve ekibimin tek bir derdi var, ilçemiz Anamur'u fiziki hizmetlerden sosyal projelere, tarımdan turizme her alanda bir üst lige çıkarmak. Bunun içinde gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. İnşallah Sera City Anamur Evlerininin satışından elde edeceğimiz kaynak ile bu kenti birçok il belediyesinde bile olmayan imkanlarla donatacağız" dedi.