Mersin Balkan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Olağanüstü Kongresini 5 Şubat 2022 Cumartesi günü, Dernek Lokal Salonunda yaptı. Heyecan ve canlılık yok denecek kadar az olan delegelerin öğlen saatlerne kadar toplanması bile herşeyi gözler önüne sermesine yetiyordu. Havanın bir bahar gününü andırması ve üyelerin toplanması beklenirken, Park içerisinde bulunan Lokal Tesislerinin önünü aktif üyeler bir yere kadar temsil etti. Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Başkan'ı Sayın Özgür KARA Bey, böyle bir anda teşrif ettiler. Misafirperverliği ile bilinen Balkan Türkleri, burada en samimi duygularla başta Dernek Başkanı Sayın Hüseyin VATANSEVER öncülüğünde hoş-beş sohbetini gerçekleştirdi. Çaylar yudumlanırken hoş sedalar tarih mazilerine doğru yolaldı gitti. Atalarından söz eden Federasyon Başkanı Sayın Özgür KARA, Baba tarafının DELİORMAN  Türkü olduklarının altını çizdiler. Deliorman Dünya Baş Pehlivanı KOCA YUSUF üstadın doğup büyüdüğü ŞUMNU - BULGARİSTAN topraklarında bulunmaktadır. Verimliliği ve cazibesi dünya Türk'ü  tarafından bilinir...

Bir Doktor olarak Adana'da Başhekim Yardımcılığı görevinde bulunduğunu ve bu göreve gelirken BALKAN TÜRKLERİ camiasına hizmet etmekten başka amacının asla olmadığını vurguladılar...

Daha sonra Lokal Salonu içerisinde seçimi kurallara uygun bir şekilde gerçekleştirdiler. İSTİKLAR MARŞI okundu, sırasıyle gündeme geçildi ve Başkan Hüseyin VATANSEVER Dernek Faaliyet Raporunu okudu ve düşüncelerini söyledi.

Denetim Kurulu Başkanı Sayın Av. Hasan PEKGÖZ de raporunu okudu, temenniler ve sohbet havası ile değişik konular üzerine bazı üyeler söz aldılar.

SAMSUN'da ATATÜRK anıtına yapılan çirkin saldırı hakkında Federasyon Başkanı Sayın Özgür KARA bir bildiri sundu ve oybirliği ile Dernek Başkanı Sayın Hüseyin VATANSEVER tekrar bu göreve seçildi. Her nedense üyelerin gereken ilgiyi göstermediği gözlerden kaçmadı.Toplu çekilen fotoğrafta üyelerin beşte birinin bile bulunmadığı görülürken, çok acı ama gerçektir. NEDEN ?

Eşref ÖZGÜR-Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Bilim Danışma Kurulu Üyesi