BAŞKAN ÖZYİĞİT: “31 MART, UMUDUN BİTMEDİĞİNİ GÖSTERDİ” BAŞKAN ÖZYİĞİT: “31 MART, UMUDUN BİTMEDİĞİNİ GÖSTERDİ”

6 Şubat’ta yaşanan asrın deprem felaketinin ardından uzaktan eğitime geçen üniversitelerde birçok bölümde dersler halen online olarak devam ediyor. Pandemi döneminde de online yapılan eğitimlerde hem akademisyenler hem de öğrenciler arasında yaşanan canlı yayın kazalarına bir yenisi daha eklendi. Ancak bu kez kaza değil bir akademisyen tarafından öğrenciler her online derste hakaretlere, argo kelimelere ve siyaset bilimine maruz kaldı.

Konya Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Ali Çerçi, uzaktan eğitim derslerinde inşaat bölümü ile ilgili ders anlatması gerekirken küfürlü sözlerle öğrencilerini aşağılama yolunu seçti. Bu durum öğrencilerin canlı dersi kayıt altına alması sonucu ortaya çıktı.

Durumdan rahatsız olan öğrenciler yetkililere sesini duyurmak ve Ali Çerçi’nin görevden uzaklaştırılmasını bekliyor. Kendilerini yarınlarda sağlam inşaat yapmak için yetiştirmek istediklerini kaydeden öğrenciler ancak dersten çok Öğretim Görevlisi Ali Çerçi’nin hakaret, argo ve küfürlü konuşmaları ile siyaset önerilerine maruz kaldıklarını belirtiyorlar.

İşte Ali Çerçi’nin ders esnasında yaptığı konuşmalar: “Hepinize sağlıklı, huzurlu bir bayram, bayramdan sonra güzel çalışma ortamları, para kazanma, güzel, huzurlu iletişim kurma diliyorum insanları mutlu etmeye çalışmak lazım, g..lerini de kaldırmamak lazım. Biraz mutlu etmeye çalışınca her zaman senden bunu bekliyorlar. Aşağıya çektiği normal kat ayrı, burada ne yapmak istemiş şair ne demek istemiş. Yani ben senin dersi zaten s…. ediyorum da yani işte göndermedi demesinler diye, 2 gün sonra biri okulda arar bir şeyler sorarsa en azında sınava girdiğimizi belirtelim gibisinden bir şeyler yapmış, öylesine göndermiş. Bugün için biz onlara ne yapıyoruz para verip alıyoruz değil mi. Dışarıya para veriyoruz biz onarla. Yani ülkesini sevmek bilmem ne yapmak dürüst çalışmakla olur. Öyle gösterildiği gibi ben Milliyetçiyim ben Devrimciyim. Her zaman derim ya sizin bu dönem böyle şeyleriniz olamaz ya. Öyle ağızdan duyma, laftan duyma. Anca birilerinin k…liğini yaparsınız. Fark etmiyor, hangi tarafta olduğunuz önemli değil. Ha o partiye yamanmışsınız ha bu partiye yamanmışsınız. Partilerin tamamında gençleri k….çilik yaptırırlar. Oraya gönder, buraya gönder, kavga ettir. İşte Sinan Ateş diye bir arkadaş vardı öldürüldü geçenlerde. Anca bunlarda kullanırlar. Bu da nedir i…ktir, k….liktir başka şeyi yok. Partinin şeyi yok. İster CHP’den olsun, ister AK Parti’den olur, ister Doğru Yol’dan olur. Bugün 30 tane 40 tane parti var. Çünkü sizin kendinize yetemediğinizi herkes biliyor. Terör örgütleri de bunu biliyor, terör örgütleri de oradan devşiriyor zaten. Onlara değişik vaatlerde bulunuyor. Bütün partiler, siyasetçiler kendileri rahat ettirmek için aşağıdaki vatandaşı kullanırlar. Gitmeyin arkalarından, gitmeyin bakalım böyle yapabiliyorlar mı?”

Editör: TE Bilisim