MERSİN - Mezitli Belediyesi, korona virüsü günlerinde sokakta yaşayan dostlarımızı da unutmadı. Belediye, tarafından düzenlenen ve ‘Bugün de Bizden’ adı verilen kampanyaya Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve temizmama.com tarafından mama desteği verildi. Mamalar, Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan özel mama kapları ile çeşitli park ve alanlara yerleştirildi.

Tüm Mezitlilileri kampanyaya destek olamaya davet eden hayvan severlerimizden Sevil Kumaş, sokak canlarına dağıtılmak üzere mama gönderildiği bilgisini verdi.

Başkan Özyiğit, muhtarlarla buluştu Başkan Özyiğit, muhtarlarla buluştu

Mamanın dağıtımıyla ilgili Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la faaliyete geçtiğini ifade eden Kumaş, “Başkanımız her zaman olduğu gibi olaya çok sıcak baktı ve hemen bir kampanya düzenlemeye karar verdik. Bu doğrultuda belediye çalışanlarımız tarafından mama ve su kapları hazırlandı. Başkanımıza ve belediye personelimize gösterdiği yakın ilgi ve destekleri nedeniyle teşekkür ederim. ‘Bugün de Bizden’ adını verdiğimiz kampanyamıza sizde destek olmak isterseniz sokak canlarımızı sizin adınıza beslemesi için Mezitli Belediyemizi arayarak miktarı ne kadar olursa olsun mama bağışında bulunabilirsiniz. Bağışladığınız mamalarınız sokağa çıkma yasağının olduğu ve ihtiyaç olan yerlerde gönüllülerle birlikte besleme yapılacaktır” dedi.

Park Bahçeler Müdürlüğü bahçesinde kampanyayı hayvan severlerle birlikte başlatan Başkan Tarhan, “Bugün ki mamaları bizden diyerek sokak hayvanları için kampanyamızı başlattık. Mezitli’nin iyi insanları sokakta yaşayan hayvan dostlarımızı da unutmayarak hayırseverliğini bir kez daha gösterecektir” dedi.

Virüse karşı verilen mücadelede Mezitli’de yaşayan hiçbir vatandaşı olduğu gibi hiçbir canlıyı virüsün olumsuz etkisiyle baş başa bırakmak istemediklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Korona virüsünün olumsuz etkilerini yok etmek adına her türlü tedbirimizi aldık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gereken desteği sağlamaya çalışıyoruz. Yine evde kalmak durumunda kalan vatandaşlarımıza kısa süreliğine de olsa güzel anlar yaşatmak amacıyla arabayla müzik yayını yaparak sosyal destek de veriyoruz. Tüm bunları yaparken sokaktaki dostlarımızı da unutamayız. Özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonları ekiplerimiz besleme ünitelerine mama koyuyordu. Şimdi hayvan Dostları Derneğimizle bunu kampanya haline getirerek Mezitli’ye yaymayı hedefliyoruz” diye konuştu.