Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yunus Timleri ekiplerince şüpheli bir ticari taksi durduruldu. Taksi içerisinde yolcu olarak bulunan F.Y. isimli şahıs üzerinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca, elinde bulunan poşet içerisinden 122 bin TL para, farklı banka ve şahıslara ait 14 adet banka kartı bulundu. Bunun üzerine şahıs göz altına alındı. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda F.Y isimli şahsın, yakın arkadaş çevresinden temin ettiği kartlar üzerinden kart dolandırıcılığı yaptığı tespit edildi.

TOROSLAR’DA DİP KÖŞE TEMİZLİK TOROSLAR’DA DİP KÖŞE TEMİZLİK

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince incelenen şahsın üzerinden çıkan R.Y. isimli şahsa ait hesap ekstresinden yola çıkılarak yapılan araştırmada ise Muğla ili Yatağan ilçesinde ikamet eden Müşteki M.Y.’nin Facebook Sosyal Paylaşım sitesinin Marketplace uygulamasında satılık ilanı verilen Iphone Pro Max isimli telefonu almak için irtibata geçtiği şahısla 18 bin 300-TL’ye anlaştıktan sonra şahsın talebi üzerine telefonuna gönderdiği sahibinden.com sitesinin param güvendi uygulamasına benzeyen linke tıklayarak linkte yazılı R.Y. isimli şahsın hesabına parayı gönderdiği tespit edildi.

Gözaltına alınan F.Y., Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilerek çıkarıldığı Mahkeme tarafından tutuklandı.

KENDİSİNİ SAVCI VE POLİS OLARAK TANITAN ŞÜPHELİ ŞAHIS SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Öte yandan kendisini Savcı, Polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandırmaya çalışan A.Ş.M.(20) suçüstü yakalandı.

65 yaşındaki S.K.’yı arayarak kendisini Polis, Savcı olarak tanıtan A.Ş.M. kimlik bilgilerinin kuyumcu soygununda kullanıldığı söyledi. S.K.’ya evine polislerin geleceğini ve elinde bulunan 111 bin 500 Tl, 325 Euro ve bin 15 dolar ile 42 adet çeyrek, 17 adet yarım, 19 adet tam altın, 1 adet Cumhuriyet altını ve 1 adet 22 ayar bileziği bu polislere teslim etmesini istedi. S.K.’nın durumdan şüphelenerek durumu emniyet güçlerine bildirdi. S.K.’nın ikamet adresinde gerekli tedbirleri alan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri A.Ş.M.’yi suçüstü yakaladı. Yakalanan A.Ş.M. adli mercilere sevk edildi.

Editör: TE Bilisim