RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI

Mersin Yenişehir Belediyesi, cuma namazı öncesi cami önlerinde vatandaşlara tek kullanımlık seccade ve içerisinde maske ve dezenfektan bulunan hijyen paketleri dağıttı.

Yeni tip korona virüsü Covid-19’un yayılmasına karşı, halk sağlığını korumak amacıyla ilçe genelindeki ibadethanelerde dezenfeksiyon işlemlerine yoğun olarak devam eden Yenişehir Belediyesi, vatandaşların ibadetlerini sağlıklı koşullarda yerine getirmeleri için çalışıyor.  Camilerde yoğunluğun arttığı Cuma namazı öncesinde Yenişehir Belediyesi ekipleri, vatandaşlara tek kullanımlık seccade ve içerisinde 10 adet maske, dezenfektan ve korona virüs bilgilendirme broşürünün yer aldığı hijyen paketleri dağıttı. Camilerde namaz kılmak isteyen vatandaşların yanlarında şahsi seccade getirme zorunluluğu nedeniyle Yenişehir Belediyesinin seccade dağıtması vatandaşları memnun etti.

Başkan Özyiğit “Yenişehir Belediyesi riskin olduğu her yerde”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ibadethanelerde olduğu gibi tüm ortak kullanım alanlarında tedbir aldıklarını söyledi. Virüsün yayılma riskinin yüksek olduğu her yerde Yenişehir Belediyesinin çalışma yaptığını vurgulayan Başkan Özyiğit şu ifadeleri kullandı: “Yenişehir Belediyesi olarak salgının en başından beri yoğun bir çalışma içerisine girdik. Vaka sayılarının düşüş gösterdiği dönemlerde de rehavete kapılmayarak, mücadelemizi sürdürdük. Şimdi de ilk günkü gibi çalışmalarımıza her alanda devam ediyoruz. Yani Yenişehir Belediyesi riskin olduğu her yerde. Ekiplerimiz ibadethaneleri düzenli olarak dezenfekte ediyor. Bugün de vatandaşlarımıza tek kullanımlık seccade ve hijyen kitleri dağıttık.  Amacımız halkımızın sağlığını korumak, bu sorumlulukla 7 gün 24 saat görev başındayız.”