İçişleri Bakanlığı’nın, 81 Valiliğe gönderdiği ‘Koronavirüs Denetimleri’ konulu genelgesi kapsamında, Mersin’de “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganı ile Covid-19 tedbirlerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek ve Akdeniz Kaymakamı Sayın Muhittin Pamuk’un katılımıyla düzenlenen denetimde esnaf ve vatandaşlar Koronavirüs salgınına karşı bilgilendirildi ve tedbirlere uymaları konusunda uyarıldı.

MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET

Akdeniz ilçesinde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan denetimlerde Vali Su, topyekûn bir mücadele ile pandeminin üstesinden gelinebileceğinin altını çizerek; “Üç temel kurala riayet ederek bunu gerçekleştirebiliriz. Birincisi maske, mutlaka maskelerimizi takacağız, ikincisi mesafe fiziki mesafeye, sosyal mesafeye dikkat edeceğiz, üçüncüsü de hijyene, temizliğe dikkat edeceğiz. Bu üç kurala dikkat ederek hayatımızı normal şekilde idame ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Denetimlerde Emniyet güçleri tarafından bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.