Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin ‘Kent Turu’ projesinin dördüncü gezisi gerçekleştirildi. Geziye Akdeniz ilçesindeki Şehit Recep Aslan İlkokulu’ndan öğrenciler katıldı. Aralarında daha önce hiç sinemaya gitmemiş öğrencilerin de bulunduğu gezi kapsamında sinemada film izleyen çocuklar, AVM gezisinin ardından Mersin Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti.

ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI

Öğrenciler hem sinemaya gitti hem müze gezdi

Büyükşehir’in ‘Kırsal Mahalle Okulundan Merkeze Öğrenci Getirme Projesi’ kapsamında hazırlanan gezi programları ile kırsal mahallerde veya ilçelerde eğitim gören sosyoekonomik düzeyi düşük öğrencilerin kente dair tarihi ve kültürel değerleri görmeleri, Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik hizmetleri hakkında bilgi edinmeleri ve MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’ni görmeleri amaçlanıyor.

Şehit Recep Aslan İlkokulu’ndan gelen öğrenciler ilk olarak MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’ni ziyaret etti. Palm City Alışveriş Merkezi’ndeki sinemada film izleyen çocuklar, önce AVM’yi, ardından Mersin Arkeoloji Müzesi’ni gezdi. Çocuklar sinemada ‘Aslan Hürkuş Kayıp Elmas’ isimli animasyon filmini izledi. Öğrenciler Kent Turu’ndan memnun ayrıldı.

“Farklı projelerle öğrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Ceyda Dinçer, 2022 yılı itibariyle Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim alanındaki hizmet yelpazelerini genişletmeye devam ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “2020 Kasım ayında açtığımız MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi bugün itibariyle 600’den fazla öğrenciye ulaştı. Ama hala ilçelerimizde ve kırsal mahallelerimizde hizmetimize ulaşamayan öğrencilerimizin var olduğunu bilmek bizleri ‘Kent Turu’ gibi projeleri yapma konusunda cesaretlendiriyor. Eğitimde fırsat eşitliğini önemseyen bir anlayışla çocukları bulundukları ilçelerden veya kırsal mahallelerden getirerek hem eğitim hizmetlerimiz hakkında bilgi edinmelerini hem şehrimize ait değerleri görmelerini hem de sinema gibi etkinliklere katılarak hoşça vakit geçirmelerini amaçlıyoruz.”

“Çocuklar ilk defa sinema deneyimi kazanmış oldu”

Sınıf Öğretmeni Meriç İnan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Kent Turu’nu duyunca öğrencileri bu geziye götürmek istediğinden söz ederek, “Çocuklar ilk defa sinema deneyimi kazanmış oldular. Çok heyecanlandılar, çok mutlu oldular. Ardından bir yemek düzenlendi. Arkeoloji Müzesi’ne geldik. İlk defa bir müze gezisinde bulundular. Burayı gezdiler. Eskiden insanların kullanmış olduğu aletleri incelediler. Şaşırdılar ve geziden çok mutlu bir şekilde ayrılıyorlar” diye konuştu.

Minik Durmuş, sinema deneyimini anlattı: “Ekran kocamandı”

Öğrencilerden Mehmet Durmuş, özellikle sinemada yaşadığı deneyimi heyecanla anlatırken, “İlk önce MERCİ’ye gittik. Ondan sonra sinemaya geldik. Güzel bir deneyimdi. Sinemaya geldiğimde büyük bir şaşkınlık yaşadım. Çünkü ekran kocamandı” ifadelerini kullandı.  

“Çok mutlu hissediyorum. Belki bir daha geliriz”

Kent Turu sayesinde keyifli bir gün geçiren öğrencilerden Esma Yıldız da “Kent Turu yaptık. Önce MERCİ’ye gittik. Orayı gördük. Aslan Hürkuş Kayıp Elmas filmini izledik. Arkadaşlarımla çok eğlendik. Şimdi Arkeoloji Müzesi’ne geldik ve etrafa bakıyoruz. Eskiden çok güzel şeyler varmış. Heykeller çok güzel. Aslan var, ilk defa gördüm. Çok mutlu hissediyorum. Belki bir daha geliriz” diye konuştu.

“Vahap Amca sayesinde böyle şeyleri keşfettim”

Büşra Sanem Şenol ise geziye ilk defa katıldığını ifade ederek, “Buraları ilk kez keşfediyorum. İlk önce sinemaya gittik. Çok güzeldi. Burada da Arkeoloji Müzesi’ne gelip eskiden kalma şeyleri gördük. Eski giysileri, heykelleri gördük. Çok güzeldi hepsi. Çok eğleniyoruz, mutluyuz burada. Vahap Amca’ya çok teşekkür ederim. Onun sayesinde böyle şeyleri keşfettim” dedi.