Uluslararası Göç Örgütü’ne bağlı İyileştirme ve Toplum İstikrarı Birimi ile Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi iş birliği ile yürütülen çalışmada, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde bulunan yerel vatandaşlar ile göçmen topluluk üyesi ihtiyaç sahibi 70 ailenin yaşadığı evlerde tadilat çalışması yapılıyor.

Belirleme sırasında görüş alınıyor

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ TOROSLAR BELEDİYESİNDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ

Özellikle yangın sonrasında mağduriyet yaşayan ailelerden gelen taleplerin öncelikli olarak değerlendirildiği çalışmada evlerinin durumu oldukça kötü olan göçmen topluluk üyesi ailelerin ihtiyaç durumuna göre evlerinde tadilat çalışması gerçekleştiriliyor.

Yapılan saha çalışmalarında belirlenen 70 evin tadilat çalışması ilk olarak Tarsus’ta başlatıldı. Tarihi Tarsus Evleri’nin de bulunduğu Kızılmurat Mahallesi 2705 sokak üzerinde bulunan ve geçtiğimiz Ağustos ayında çıkan yangında zarar gören Şaban Tuluk’a ait evde, proje kapsamında tadilat işleminin bir bölümü yerine getiriliyor.

Yangında eski yapı evinin büyük zarar gördüğünü kaydeden Şaban Tuluk: “Evim 14 Ağustos günü yan tarafta çıkan yangın sebebiyle yandı. 50 yıllık birikimim gitti. İçinde paralarım vardı. Yani burada manevi eşyalarım vardı. Hiçbir şey kalmadı evde. Tamamen yandı. Geldiler keşif yaptılar. Dediler ki; ‘elektrik ile sıvayı biz yapalım’. Sağ olsunlar ilgilendiler. Gelip başladılar. Sıvayı yaptırdılar, ben memnunum. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.