Projeler hayata geçiyor Projeler hayata geçiyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, corona virüs nedeniyle ellerindeki ürünleri yüksek fiyatla satan fırsatçılara izin vermeyeceklerini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Kızıltan, corona virüs salgınından dolayı vatandaşın durumunu suiistimal edenlere karşı mücadele içinde olacaklarını belirterek: “Dünya çapında bir salgına dönüşen ve devletimizin aldığı olağan üstü etkin önlemlere rağmen son günlerde artık ülkemizde de azda olsa birkaç vaka olarak görülen bu salgından dolayı, vatandaşlarımızın endişelerini suistimal ederek fahiş fiyatla mal satışı yapan, stokla piyasada kaos yaratmaya çalışan firmalara Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak izin vermeyeceğiz” dedi.

Ürünlerde haksız fiyat artışı yapan firmaların MTSO üyesi olmaları halinde de disiplin mekanizmalarını çalıştıracaklarını vurgulayan Kızıltan: “Ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı eğer üyemiz ise MTSO olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan tüm firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki; vatandaşı mağdur edenlere karşı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak sessiz kalmayacağız. İş dünyası olarak, devletimizin aldığı önlemlerin destekçisiyiz. Bu sorunu hep birlikte aşacağız. Hiçbir fedakarlıktan kaçmadan, fırsatçılara izin vermeden hem insanımızın sağlığını hem de ekonomimizi koruyacağız” dedi.