DEM Parti Eş Genel Başkanları, daha önce kendilerini ziyaret eden CHP liderini parti genel merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede genel başkanlar, iki partinin yerel seçimlerde bazı yerlerde iş birliği yapması için ortak çalışma yürütme kararı aldı. İş birliği yapılacak yerlerin tespiti ve koşullarını belirlemek üzere ortak çalışma komisyonu kurulması görüşü benimsendi. İki parti ayrıca DEM Parti’nin dile getirdiği “kent uzlaşısını” dikkate alarak iş birliği yapılmasında uzlaştı.

DEM’DE ADAY ÇIKARILACAK 7 İL DAHA AÇIKLANDI!

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan bugün basın toplantısı düzenleyerek, partisinin belediye başkan adayı çıkaracağı yeni illeri açıkladı, CHP ile olası seçim iş birliğine ilişkin bilgi verdi.

Daha önce aday çıkaracakları 27 seçim çevresini açıkladıklarını hatırlatan Doğan; partisinin Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri, Samsun’da belediye başkan adayı çıkaracağını söyledi.

LEVENT UYSAL: “TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZDI" LEVENT UYSAL: “TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZDI"

TARSUS KALDI; AKDENİZ-TOROSLAR GİTTİ!

Kulislerde İstanbul, Adana, Hatay ve Mersin, iş birliği yapılabilecek iller arasında gösteriliyor. Bu kapsamda da Mersin için CHP-DEM Parti heyetlerinin uzlaştığı öne sürüldü.

Büyükşehir adayını açıklayan CHP, DEM Parti’nin aday çıkartacağı 3 ilçeden 2’sinde aday açıklamamıştı. İş birliği heyetlerinin Mersin için CHP’nin Akdeniz ve Toroslar’da aday çıkartmayacağı ancak DEM Parti’nin aday çıkartmak istediği Tarsus için ittifaka yanaşmadığı öne sürüldü.

Editör: TE Bilisim