MERSİN - İçel Soroptimist Kulübü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü anmak, Yılın Kadını Ödülü ve kadın sağlığı çalışmaları doğrultusunda yakın zamanda yürütülen Menopoz Okulu katılım belgelerini sunmak için Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde kulüp üyeleri ve kursiyerlerinin katılımıyla bir etkinlik düzenledi.

Projeler hayata geçiyor Projeler hayata geçiyor

Etkinlikte, her yıl 8 Mart’ta verilen Yılın Kadını Ödülü, Ülkü Ongun’a takdim edilirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin işbirliğiyle kadın sağlığı eğitim çalışmaları doğrultusunda gerçekleştirilen Menopoz Okulu Katılım belgeleri de 20 kursiyere takdim edildi.

İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Ganime Turan yaptığı konuşmada: “Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu sürdürülebilir adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşır. Ayrıca bu yıl kulübümüz, 50. Kuruluş yılını kutlayacak. Böylesi bir yılda Yılın Kadın Ödülü’nü, Mersinli kadın ve genç kızlarımızın sosyal ve ekonomik sorunlarına yönelik 50 yıllık çalışmasıyla kurucu başkanımız Sayın Ülkü Ongun’a takdim etmenin gururunu da yaşıyoruz” dedi.