banner180

banner196

VERİ POLİTİKASI

VERİ POLİTİKASI

KLAS HABER BASIN YAYIN VE GAZETECİLİK
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

Bu metin, 07/04/2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında kişisel verileri işlenen kimselerin bilgilendirilmesi için hazırlanmış ve yayınlanmıştır. Şirketimize ait klashaber.com.tr internet sitesi üzerinden herhangi bir veya birden fazla kişisel verisini paylaşan kimseler, konu hakkında bilgilendirilmiş ve bu metinde yazan şartları kabul etmiş sayılır.

Veri Sorumlusu: Klas Haber Basın Yayın ve Gazetecilik

Adres: Mahmudiye Mahallesi Kuvvai Milliye Caddesi Metropol İş Merkezi No:105 K:4/151 Akdeniz/MERSİN

1. KİŞİSEL VERİLERİN ŞİRKETİMİZCE İŞLENMESİ VE AMACI (SEBEBİ)

klashaber.com.tr internet sitemize erişim sağlayan kullanıcılarımız açısından, direkt olarak kişisel verileri alınmamakta ve işlenmemektedir. Nitekim sitemizin görüntülenmesinde kişisel verilerin paylaşımı zorunlu tutulmamaktadır.

Ancak sitemiz üzerinden bazı özelliklerin kullanılması, -örneğin forumda başlık açılması veya yorum yazılması gibi- durumunda ad-soyad, yaş, cinsiyet, eğitim durumu vb. bazı kişisel veriler talep edilebilecek ve bu veriler işlenebilecektir.

klashaber.com.tr kişisel verileri, KVK Kanunu 5 ve 6. maddeleri ile uyumlu olarak aşağıdaki amaçlar için işlemektedir:

• Kişisel ve iletişim verileri: Adı- soyadı, telefon, e-mail bilgileri siteye kullanıcı kayıt ve iletişim amaçlı kullanılmaktadır.

• Üyelik Bilgileri: Cinsiyet, doğum tarihi, medeni hali, çalıştığı il, eğitim durumu, meslek gibi bilgiler üye içi tanışma servislerinin yürütülmesi için saklanmaktadır.

• Demografik, Site ve Uygulama Gezinim Verileri ve Diğer veriler: Kullanıcıların ilgi alanlarını tanımlayarak toplanan verilerin iş geliştirme, pazarlama, iletişim gibi operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi ve geliştirilmesi ile birlikte kullanıcı deneyimini arttırarak daha iyi hizmet vermek için kullanılmaktadır.

• Sosyal Ağ Bilgileri: Kullanıcıların mevcut sosyal ağ hesapları ile siteye daha kolay erişim sağlamaları ve bu doğrultuda toplanan verilerin iş geliştirme, pazarlama, iletişim gibi operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi ve geliştirilmesi ile birlikte kullanıcı deneyimini arttırarak daha iyi hizmet vermek için kullanılmaktadır.

• Konum verileri: Kullanıcı klashaber.com.tr mobil uygulamalarını kullanırken; kullanıcının izin vermesi halinde kullanılır. Kullanıcıların hassas veya yaklaşık konumları ile ilgili verileri kapsar. Kullanıcı özelinde lokasyon bazlı tanıtım ve bilgilendirme yapılmaktadır.

Yukarıda ifade edilen veri bazlı amaçlar dışında genel olarak aşağıda belirtilen hususlar için de veri toplanabilmektedir:

klashaber.com.tr üyelerine yayınlar göndermek,

• klashaber.com.tr üyelerine elektronik posta ile bülten göndermek ya da bildirimler de bulunmak,

• klashaber.com.tr üyesi ya da kullanıcıların sorularını cevaplamak ve etkin bir müşteri hizmeti sunmak,

• klashaber.com.tr üyelerine yeni hizmetler hakkında bilgi vermek,

• klashaber.com.tr veya işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak,

• klashaber.com.tr üyelerine gerektiğinde temas kurmak,

Şirketimizce kişisel verilerin alınması ve işlenmesi, gerek uluslararası ve gerekse iç hukuka tamamen uygun olarak kullanıcılarımız için yukarıda yer verdiğimiz şekilde, sunduğumuz imkanlardan etkin bir şekilde yararlanılması, kullanıcı adına üyelik oluşturulması, sosyal ağlar üzerinden erişim ile sitemiz imkanlarından faydalanılması gibi amaçlar yanında; çalışanlarımız açısından etkin bir personel yönetiminin sağlanması, çalışan memnuniyetinin artırılması, şirketimiz ile ticari ilişki içerisindeki gerçek kişiler açısından iş ilişkisinin sağlıklı ve hızlı yürütümünün sağlanması amaçlarıyla gerçekleştirilmektedir.

2. KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ

klashaber.com.tr, 3. kişilerden kişisel veri toplanması hizmeti almaz ve bu şekilde kendi bünyesine aktarım sağlamaz.

Şirketimizce kişisel veriler, kullanıcılarımız tarafından doldurulan üyelik formları, sosyal ağlara verilen erişim izni üzerine erişimi mümkün olan veriler, muhtelif sözleşme ve formlar, çalışanlarımızca ibraz edilen ve özlük dosyasında saklanan veriler, iş ortaklarımız ve ticari ilişki içerisinde olduğumuz paydaşlarımız tarafından sunulan veriler ile toplanmaktadır. Verilerin toplanması sözlü veya yazılı olabileceği gibi, burada sayılan yöntemlere bağlı kalınmaksızın elektronik ortamda veya otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle de gerçekleştirilebilir.

klashaber.com.tr sitesine herhangi bir şekilde sunulan kişisel verilerin doğruluğu ve güncelliğinden, kişisel veri sahibi sorumludur. Bu nedenle çıkacak her türlü ihtilaf ve hukuki ya da cezai sorumluluk kişisel veri sahibine aittir.

3.İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

klashaber.com.tr sitesi olarak hukuka uygun surette toplanan ve işlenen kişisel verileriniz, grup şirketlerimiz, iş ortaklarımız veya ilgili mevzuat gereği resmi kurum ve kuruluşlar ya da sair gerçek veya tüzel özel ve kamu hukuku kişilere yurt içi veya yurt dışı aktarılabilecektir.

Kişisel veriler, sunduğumuz hizmet kalitesinin artırılması veya ilgili mevzuat uyarınca yükümlülüklerimiz çerçevesinde 3. kişilere aktarılır.

4. ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLER

Özel nitelikli kişisel veriler; öğrenildiği takdirde ilgili kişinin mağdur olmasına veya ayrımcılığa maruz kalmasına neden olabilecek nitelikteki bilgiler olup; KVK Kanunu 6. maddesinin 1. fıkrasında şu şekilde sayılmaktadır: Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti, ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri. Özel nitelikli kişisel verilerin kanunda açıkça yetki verilen durumlar dışında ilgilinin açık rızası olmaksızın işlenmesi yasaktır.

Bu kapsamda; klashaber.com.tr tarafından bu tür kişisel veriler Kanun gereği işlenmesi gereken durumlar dışında işlenmez veya ilgilinin açıkça rızası alınarak KVK Kanunu 6. maddesi uyarınca belirtilen şartlara uygun olarak işlenir.

5. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI

Şirketimize doğrudan veya dolaylı olarak sunmuş olduğunuz kişisel verilerin sahibi olarak,

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme

• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme

• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme

• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme

• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme

• Mevzuattan kaynaklı haller saklı olmak üzere, kişisel verilerinizin işlenmesini gerekli kılan şartların kalkması halinde kayıtların silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme

• Kişisel verilerinizin düzeltilmesi veya silinmesi, yok edilmesi ya da anonim hale getirilmesine ilişkin değişikliklerin, kişisel verilerin aktarıldığı 3. Kişilere bildirilmesi isteme

• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme

• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

25
açık
Namaz Vakti 21 Mayıs 2022
İmsak 03:45
Güneş 05:23
Öğle 12:43
İkindi 16:32
Akşam 19:53
Yatsı 21:24
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Trabzonspor 37 81
2. Fenerbahçe 38 73
3. Konyaspor 38 70
4. Başakşehir 37 62
5. Alanyaspor 37 61
6. Antalyaspor 38 59
7. Beşiktaş 38 58
8. Karagümrük 37 57
9. Sivasspor 38 54
10. Kasımpaşa 38 53
11. Adana Demirspor 37 52
12. Galatasaray 38 52
13. Hatayspor 37 50
14. Kayserispor 38 47
15. Gaziantep FK 38 46
16. Giresunspor 37 45
17. Rizespor 38 36
18. Altay 38 34
19. Göztepe 37 28
20. Ö.K Yeni Malatya 38 20
Takımlar O P
1. Ankaragücü 36 70
2. Ümraniye 36 70
3. Bandırmaspor 36 62
4. İstanbulspor 36 60
5. Erzurumspor 36 58
6. Eyüpspor 36 57
7. Samsunspor 36 51
8. Boluspor 36 50
9. Manisa Futbol Kulübü 36 49
10. Tuzlaspor 36 49
11. Denizlispor 36 49
12. Keçiörengücü 36 48
13. Gençlerbirliği 36 48
14. Altınordu 36 45
15. Adanaspor 36 45
16. Bursaspor 36 44
17. Kocaelispor 36 44
18. Menemen Belediyespor 36 38
19. Balıkesirspor 36 12
Takımlar O P
1. M.City 37 90
2. Liverpool 37 89
3. Chelsea 37 71
4. Tottenham 37 68
5. Arsenal 37 66
6. M. United 37 58
7. West Ham United 37 56
8. Wolverhampton Wanderers 37 51
9. Leicester City 37 49
10. Brighton 37 48
11. Brentford 37 46
12. Newcastle 37 46
13. Crystal Palace 37 45
14. Aston Villa 37 45
15. Southampton 37 40
16. Everton 37 39
17. Burnley 37 35
18. Leeds United 37 35
19. Watford 37 23
20. Norwich City 37 22
Takımlar O P
1. Real Madrid 38 86
2. Barcelona 37 73
3. Atletico Madrid 37 68
4. Sevilla 37 67
5. Real Betis 38 65
6. Real Sociedad 37 62
7. Villarreal 37 56
8. Athletic Bilbao 37 55
9. Valencia 38 48
10. Osasuna 37 47
11. Celta Vigo 38 46
12. Rayo Vallecano 38 42
13. Espanyol 37 41
14. Elche 37 39
15. Getafe 37 39
16. Granada 37 37
17. Mallorca 37 36
18. Cadiz 37 36
19. Levante 38 35
20. Deportivo Alaves 37 31

Gelişmelerden Haberdar Olun

@