Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, ilklere imza atmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bugüne kadar Dijital Liderler Mersin’de, Kariyer Mersin, Yetenek Dönüşüm Projeleri ile İş Gücü Piyasası Koordinasyon Kurulu gibi Türkiye’de fark yaratan çalışmalar gerçekleştiren Kariyer Merkezi, Online Kariyer Günü Etkinliği kapsamında ‘Metaverse Dünyasında Kariyer’ gündemi ile 6 bin 787 katılımcıya ulaştı.

İŞ BİRLİĞİNE DAYALI PROJELER MERSİN’İ GELECEĞE TAŞIYOR

Kariyer Merkezi ev sahipliğinde, kentte yer alan üniversiteler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere 15 kurum ve kuruluşun iş birliği ve ‘Geleceği Yakala’ mottosu ile gerçekleşen Metaverse Dünyasında Kariyer Etkinliği’nde alanında uzman 8 davetli konuşmacı olarak yer aldı.

EkonomiTube TV Kurucusu ve Ekonomi Habercisi Sami Altınkaya, İnsan Kaynakları Profesyoneli ve Dijital İçerik Üreticisi Umut Kılınç, UK Consulting Founder, Dijital Dönüşüm Lideri ve Akademisyen Dr. Umut Köksal, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Payneer CEO’su ve Hürriyet Teknoloji Yazarı Ergi Şener, NTT Data Business Solutions Türkiye, Ortadoğu, Afrika İş Çözümleri Yöneticisi Selin Türkmenoğlu, Huawei Yazılım Geliştirme Takım Lideri Özhan Kaya ile Atlas Space Garageatlas Founder Burçin Gürbüz yaptıkları sunumlarla öğrencilere ilham oldu.

14 OKULDAN 983 ÖĞRENCİ ETKİNLİĞE KATILDI

Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ile Toros Üniversitesi Kariyer Merkezi yetkilileri Online Kariyer Etkinliği’ne öğrencilerin katılımının sağlanması yönünde Büyükşehir Kariyer Merkezi ile ortak çalışmalar yürütürken, programın moderasyonunda da yer aldı. İl Milli Eğitim bünyesinde de kısa zaman önce kurulan Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi (KARGEM) Online Kariyer Günü Etkinliği’ne meslek lisesi öğrencilerinin katılımı konusunda pilot uygulama gerçekleştirdi. 14 okuldan 983 öğrenci etkinliğin 5 oturumuna da katıldı.

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ EVA TEAM, ÖDÜLE DOYMUYOR! ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ EVA TEAM, ÖDÜLE DOYMUYOR!

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada; üniversite-sanayi-kent iş birliğine katkı sunmak amacıyla kurumlar arası iş birliğine dayalı vizyon projelere odaklandıklarının altını çizdi. Metaverse konusunun tüm dünyada yeni bir kavram olması nedeniyle üniversite öğrencilerinin, gençlerin, iş arayanların yanı sıra çalışma hayatının tüm taraflarından talep gördüğünü ifade eden Özada, programda Mersin dışındaki üniversiteler, kurumlar ve iş dünyasından da geniş katılım aldıklarını, geleceğin iş dünyası konusunda geniş bir kitleye hitap ederek farkındalık yarattıklarını söyledi. Özada, etkinliğin belirli sayıda oturumuna katılanlara ‘Dijital Katılım Belgesi’ vereceklerini, 100’den fazla katılımcıya da ücretsiz ‘Kişilik ve Yetkinlik Envanteri’ uygulayacaklarını belirtti.