Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde spora ve sporcuya verdiği destek ve kente kazandırdığı spor tesisleriyle Mersin kamuoyunun büyük takdirini kazanan Tuna, yarın saat:20.00’de Yeni Ordu Stadyumu’nda, Orduspor 1967 ile karşılaşacak olan İçel İdman Yurdu’na destek verdi.

İçel İdman Yurdu’nun play off maçlarını kayıpsız geçerek 2. Lige yükseleceğine inandığını kaydeden Tuna, kent olarak kenetlenmemiz gerektiğini söyledi.

“İDMAN YURDU BU KENTİN DEĞERİDİR”

İdman Yurdu’nun Mersin’in en önemli değeri olduğunu vurgulayan Hamit Tuna: “Yönetimi, futbolcusu, taraftarı ile inanmış bir takım var. Bu takım inanıyorum ki play off maçlarını da başarı ile geçerek bir üst lige çıkacaktır. Burada önemli olan kent yöneticilerinin de bu takıma sahip çıkmasıdır. Tarihi başarılarla dolu olan İdman Yurdumuzun hak ettiği yer Süper Lig’dir. İnşallah İdman Yurdumuzun eski günlerine dönecek ve Mersinimize yine haklı gururlar yaşatacaktır” dedi.

“İKİNCİ MAÇTA TÜM MERSİN TRİBÜNDE OLMALI”

17 Mayıs Salı günü saat:20.00’de Mersin Stadyumu’nda oynanacak olan ikinci maçta da tüm Mersin halkının tribünde olarak takımına destek vermesi gerektiğini kaydeden Tuna: “İnşallah ilk maçta futbolcularımız güzel bir netice alarak ikinci maç için avantaj elde edeceklerdir. Mersinlilere düşen görevde ilk maçtaki sonuç ne olursa olsun ikinci maçta tribündeki yerimizi alarak takımımıza sahip çıktığımızı göstermek ve futbolcularımıza sonuna kadar destek vermektir” şeklinde konuştu.

“MERSİN SPOR TURİZMİ İLE ÖNE ÇIKMALI”

ÇEBİ SEZONU ZİRVEDE TAMAMLADI ÇEBİ SEZONU ZİRVEDE TAMAMLADI

Mersin’in iklim açısından Akdeniz Bölgesindeki önde illerden olduğunu kaydeden Tuna, buna karşın Antalya’nın spor turizmi noktasında 4 binin üzerinde takımın gelip kamp kurduğu bir merkez olduğunu söyledi.

Mersin’in spor turizmi ile de öne çıkartılması gerektiğini savunan Tuna: “Antalya spor turizmi noktasında 4 binin üzerinde takımın gelip kamp kurduğu bir şehir. Tesisleşme anlamında turizmin cenneti olmuş. Yıllardır kentimizdeki otel sahiplerine hep söyledim. Büyük kulüpleri davet edin bizim tesisleri istediğiniz gibi kullanın diye. Daha önce Gençlerbirliği Samet Aybaba yönetiminde iken gelip bizim tesislerimizi kullandı ama maç yapacak rakip takım bulamadığı için bunu tekrarlayamadılar. İşte bu noktada herkesin üzerine düşen görevi yerine getirerek öncelikle şu an İçel İdman Yurdu olarak mücadele eden kentimizin takımı Mersin İdman Yurdumuzun yeninden hak ettiği yerlere getirilmesi ve akabinde ortaya konacak projelerle Mersin’in spor turizminde de öne çıkartılması gerekir. Tabi ki de bu sadece futbolda değil sporun tüm branşlarında sağlanmalıdır” dedi.