Kızılcahamam kampında açıklamalarda bulunana Teknik Direktörümüz Ersin Aka, takımın son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yönetimle, şehirle ve taraftarla aynı hedefleri paylaşmak için İçel İdman Yurdu’na geldiğini belirten Aka, “Aynı hedefleri gerçekleştirmek için bu kulüp ve şehir ile birlikteliğimiz gerçekleşti. İlk 7 gün Mersin’de çalışmalarımıza başladıktan sonra Kızılcahamam’a geldik. Burada da 7-8 gündür hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 3 Ağustos 2022’de (bugün) ilk hazırlık maçımızı yaparak buradaki kampımızı noktalayacağız. Daha sonrasında ise 3 günlük iznin ardından yine Kızılcahamam’da ikinci etap kampımıza başlayacağız. İkinci etapta da 10 günlük bir çalışmanın ardından 3. Etap için Bolu’ya gideceğiz. Orada daha çok hazırlık maçlarına ağırlık vereceğiz. Ayın 26’sında da Mersin’e dönerek ligin ilk haftasında karşılaşacağımız Amasyaspor 1968 maçı için hazırlanacağız. Bu sezonun ilk maçını kendi taraftarımız önünde oynayacağız. Açıkçası hem ben hem de oyuncularım o anı sabırsızlıkla bekliyor” dedi.

“YAKLAŞIK 3-4 OYUNCUYU DAHA KADROMUZA KATMAMIZ GEREKİYOR”

KAR KAPLANLARI İLK KEZ İSTİKBAL SNX TÜRKİYE’DE KAR KAPLANLARI İLK KEZ İSTİKBAL SNX TÜRKİYE’DE

Transfer konusunda da bilgi veren Teknik Direktörümüz Ersin Aka, “Ben gelmeden önce takıma iki oyuncu transfer edilmişti. Ben geldikten sonra iki oyuncu Mersin’de, 3 oyuncu ise Kızılcahamam’da aramıza katıldı. Toplamda 7 oyuncuyu kadromuza katabildik. Güzel bir ortam oluştuğunu düşünüyorum. Yaklaşık 22 yıldır futbolun içerisinde görev alıyorum ama inanın bu yıl kadar kadro kurmakta zorlandığımı hatırlamıyorum. Bunun en büyük sebebinin ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik nedenler olduğuna inanıyorum. Büyük bir kaos ortamı var. Futbolcular ne olduğunun farkında değil. Örneğin; geçen sezon 1 liraya oynayan oyuncunun bu sezon 6-7 lira beklentisi var. Bizlerde kadro planlamamızda, üst liglerden veya yıllardır 3. Lig’de başarılı performans sergileyen, şampiyonluk yaşamış oyuncuları almayı istediğimiz için gerçekten zorlandığımızı söylemek isterim. Gerek yönetim gerekse biz gecemizi gündüzümüze katarak ciddi bir mesai harcıyoruz. Yaklaşık 3 veya 4 oyuncuyu daha kadromuza katmamız gerekiyor. İnce eleyip sık dokuyoruz. Bütçelerden dolayı zorlansak da herkesin gönlü rahat olsun. Çok güzel bir takım ve çok iyi bir futbol taraftarlarımıza izleteceğiz” diye konuştu.

“OYUNCULARIM ZORLU İDMANLARI BİLE BAŞARILI GEÇİRDİ”

Takımdaki son durum hakkında da konuşan Aka, “Şu anda oyuncularımız ve teknik ekibimizle keyifli bir zaman geçirdiğimizi söyleyebilirim. Gerek yeni katılan gerekse eskiden oynayan oyuncular çok iyi bir kaynaşma dönemi geçirdiler. Antrenmanlarımız çok keyifli ve verimli geçiyor. İlk idmanlar performans açısından ağır ve zorlu geçen antrenmanlardır ama oyuncularımız bu zorlu idmanları bile çok başarılı bir şekilde geçirdiler. Oyuncularımızın çok istekli oluşu bizi geleceğe yönelik ciddi anlamda umutlandırıyor. Bizler de güzel bir sistem geliştirerek taraftarlarımızın keyif alacağı maçlar izletmeyi amaçlıyoruz. Gittiğim her takımda bunu başardım. Burada da bu sistemi kurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Oyuncularımın da buna iyi reaksiyon vermesi bizi çok umutlandırıyor” diyerek sözlerini noktaladı.