Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz Yüzme Kursları başladı. 6 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet veren yüzme kursları ile Mersinliler keyifli bir yaz sezonu geçiriyor. 20 Haziran itibariyle start veren yüzme kurslarından her yaştan vatandaş 1 Eylül tarihine kadar faydalanabilecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, 20 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında yüzme kurslarında toplam 4 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz yüzme kurslarına kayıt yaptırmak isteyenlerin, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi akademi kayıt birimine 1 adet kimlik fotokopisi ve 1 adet fotoğraf ile bizzat başvurmaları gerekiyor. Çocukların ise yüzme kurslarına birinci dereceden akrabaları eşliğinde gelme şartı bulunuyor. 

KURSLARDAN 66 YAŞINDAKİ SUZAN TEYZEDEN, İLKOKUL ÇAĞINDAKİ MİNİK DEFNE’YE KADAR HERKES FAYDALANIYOR

Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri’ndeki açık yüzme havuzunda toplam 10 yüzme hocası, 1 koordinatör ve 2 cankurtaran eşliğinde verilen kurslardan her grup toplam 2 hafta boyunca yararlanabiliyor. Yüzme korkusu olan 66 yaşındaki Suzan teyzeden, ilkokul çağındaki minik Defne’ye kadar her yaştan vatandaş bu kurslardan yararlanıyor. Yüzme antrenörleri eşliğinde adeta özel ders havasında geçen yüzme dersleri, her yaştan kursiyeri mutlu ederken, kursiyerlerin ailelerini de sevindiriyor.

“YÜZME KURSLARIMIZA İLGİ ÇOK GÜZEL” 

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, okulların tatil olması ve sınavların bitmesiyle birlikte 20 Haziran’da yüzme kurslarının başladığını ifade ederek, “Biliyorsunuz 2 yıllık bir pandemi süreci vardı. Onun sonrasında çok yoğun bir talep var. Şu anda da biz kurslarımızı, okullar açılana kadar 2’şer haftalık dönemler halinde ayarladık. Toplamda 5 dönem kursumuz olacak. Tüm bu süre sonunda yaklaşık 4 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Kurslarımızda yaş sınırı 6’dan başlıyor. Her vatandaşımıza açık ve ücretsiz kurslarımız devam edecektir.  İlgi çok güzel.  10 ayrı grupta öğrencilerimiz, kursiyerlerimiz çalışıyorlar. Kurslarımız 2’şer haftalık dönemlerden oluşuyor. Yani bir kayıt yaptıran öğrenci, kursa 2 hafta devam ediyor. 2 hafta sonra diğer grubun kursu açılıyor ve bu süreç toplam 5 dönem devam edecek. Yani her grup 800 kişiden oluştuğu için, toplamda 5 dönem sonrası yaklaşık 4 bin kişi yüzme kurslarımıza katılmış olacak” dedi.

“MERSİN’DEKİ EN HİJYENİK HAVUZLARDAN BİR TANESİYİZ”

Büyükşehir Belediyesi’nde yüzme antrenörü olarak görev yapan Özge Turşin, “20 Haziran itibariyle start verdik. 1 Eylül’e kadar kurslarımız devam edecek. 2 haftalık periyotlar halinde, haftanın 4 günü, Pazartesi’den Perşembe’ye günde toplam 6 saat ders veriyoruz. Sabahtan öğlene kadar 3 saat, öğlenden akşama kadar 3 saat. 17.30’da da daha çok yetişkinlerimize hizmet veriyoruz. Burada 4 stili öğretiyoruz. Mersin standartlarında açık havuz olarak en hijyenik havuzlardan bir tanesiyiz. Kursiyerlerimiz ağaçların altında, gayet keyifle eğitim alıyorlar, güneşi hissediyorlar” diye konuştu.

“YÜZME KURSLARIMIZ İNANILMAZ KEYİFLİ GEÇİYOR”

Büyükşehir Belediyesi’nde tenis ve yüzme antrenörü olarak görev yapan Yunus Emre Erdeniz de, “Yüzme kurslarımız çok kalabalık oluyor. İnanılmaz da keyifli geçiyor. İnsanların hayatlarına dokunabiliyorsak, insanların hayatlarında bir değişiklik yaratabiliyorsak, Vahap Başkanımızın sayesinde oluyor ve bu da insanları mutlu ediyor. Burada insanlara, dışarıda kendilerine özgüvenlerini kazandırabilecek bir şekilde yüzmelerini sağlayacak eğitimi veriyoruz. Korkuları varsa korkularını yeniyoruz. Atlayamıyorlarsa birlikte atlıyoruz, eğleniyoruz. Buraya geldikleri zaman tamamen onların istediği neyse, o şekilde bir eğitim vermeye çalışıyoruz. Kurslarımızın sonunda da insanlarımız buradan her zaman gülen yüzleri ile inanılmaz bir şekilde mutlu ayrılıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Çünkü su çok farklı bir branş. Suda insanlar kendilerini bulabiliyor, huzur bulabiliyor.” diye konuştu.

66 YAŞINDAKİ SUZAN TEYZE, YÜZME KORKUSUNU BÜYÜKŞEHİR İLE YENİYOR

66 yaşındaki Suzan Gediz de yüzme korkusunu yenmek için kursa geldiğini anlatırken,  “Hocamız ne söylüyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Tabi gençler benden çok daha iyi yapıyorlar, ama yemin ettim ben de yapacağım. Sağ olsun Yunus hocamla birlikte korkumu yenip yüzmeyi öğreneceğim. Yüzmeyi bilmiyorum. 2 defa boğulma tehlikesi geçirdim. Yanımda biri olmadan suda duruyorum, ama muhakkak ayağım kuma değecek veya zemine. Ama bugün bunu atlattım. Ben denizi çok severim ve 2 tane çocuğum var. Kocam zaten denizci. Yüzmeyi hep istemişimdir. Ama 2 defa boğulma tehlikesi geçirdiğim için yemin ettim. Hani derler ya ‘ölmeden önce yapmak istediğiniz 3 şey nedir?’ Biri yüzmeyi öğrenmek. 30-40 senelik ehliyetim var, ikincisi araba kullanmak. 3.’sü daha gelmedi. İlk önce yüzmeyi bir çözeyim. Yani boğulmayacak şekilde. Aslında spor için yüzmek istiyorum. Burada arkadaşlarımla çok mutluyum. Dedim ya hocamız da çok iyi. Sanki özel ders alıyoruz gibi bir durumdayız şu anda. Gayet anlayışlı” dedi.

“15 YAŞINDA BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİM. ONDAN SONRA TRAVMA OLUŞTU BENDE”

46 yaşındaki Ev Hanımı Songül Sert, “Yüzme öğrenmeyi çok istiyordum. Denize gidiyoruz çocuklarım giriyor, yüzüyorlar, ‘Anne hadi gel!’ diyorlar. Ben öyle bakıyorum. Suya girip sadece 5 dakika geri çıkıyorum. Çok istiyordum. Ben de 15 yaşında boğulma tehlikesi geçirdim. Ondan sonra bir travma oluştu bende. Suya hiç giremiyordum yani. Yine denizde biraz giriyordum ama, ayağım mutlaka yere basacak. Her yıl diyorum ‘ben bir yüzme kursuna gideceğim.’ Sonra arkadaşlar teşvik ettiler. Dediler ki ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi ücretsiz yüzme kursu veriyor’. ‘Neden olmasın?’ dedim. Geldim. Sağ olsun hocamız çok iyi. Bize destek veriyor. Korkumuzu aşmamızı sağlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum, Vahap Bey’e böyle bir uygulama başlattığı için. Memnunuz, çok güzel, temiz, ferah, güzel” ifadelerine yer verdi.

“EN BÜYÜK DÜŞMANIM OLAN KORKULARIMI YENDİM”

Ev Hanımı Elif Sıçrar ise, arkadaşının tavsiyesi ile Büyükşehir’in yüzme kurslarına geldiğinden bahsederek, “Boğulma tehlikesi geçirdim denizde. Sürekli de bu konu üzerinde düşünüyordum. Yani çocuklarımın yüzmesini istiyordum, ben de çok istiyordum. Arkadaşımın tavsiyesiyle buraya geldim. Büyüklerin buraya yazıldığını bilmiyordum zaten. Büyüklerin de yazıldığını söylediler. Ben dedim ‘ben de yapabilirim’. Zaten istiyordum bunu. Sevinerek, koşa koşa geldim diyebilirim. Hocalar baya ilgileniyor. Ben çok korkuyordum zaten. Gayet de güzel ilgileniyorlar. Bu kadar beklemiyordum ben. Hani bu kadar beklentim yoktu. Korkularımı yendim. En büyük düşmanım diyebilirim korkularım. Yani sevindim buraya geldiğim için” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ DA MUTLU OLUYOR, BİZ DE…”

Çocuğunu yüzme kursuna getiren annelerden Emine Bedel, “6 yaşında kızım var, onu getirdim. Benim kardeşim köyde muhtar. O bana haber verdi. Belediye görevlileri haber vermişler. Ücretsiz yüzme kursu olduğunu bana söyledi. Ben de kayıt yaptırdım 1 hafta önce. Şimdi bu hafta pazartesi başladık. 3 gündür geliyoruz. Çocuğum çok mutlu, çok heyecanlı ve çalışmalara da başladık. Şimdi tek tek aldı öğretmen, yavaş yavaş yüzmeyi öğreniyorlar. Çocuklar da mutlu oluyor, biz de mutlu oluyoruz. Onlar için bir aktivite, eğlence oluyor. Yüzmeyi de öğreniyorlar, sosyalleşiyorlar. Bizim için çok iyi” dedi.

“ÇOCUKLAR EVDE İNTERNETE HAPSOLMAKTANSA, BURADA YÜZÜYOR VE EĞLENİYORLAR”

Çocuklarını kursa getiren annelerden Hatice Seki ise, “Yaz tatili girdi. Malum evdeyiz. Çocuklar tablete, internete bağlı olmasın. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir aktivitesi olması bizi çok mutlu etti. Açıkçası eve, internete hapsedilmektense buraya gelip yüzüyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Yazın böyle bir aktivitenin olması bizi anne baba olarak çok mutlu ediyor. Başkanımıza olsun, hocalarımıza olsun çok teşekkür ederiz” dedi.  Hatice Seki’nin oğlu Ekrem Seki de mutlu olduğunu ifade ederek, “Yüzmenin temel kurallarını öğrendim. Eskiden mesela kulaç atmayı, kollarımı uzatıp ayak çırpmayı bilmiyordum. Şimdi öğrendim” diye duygularını dile getirdi.

MİNİKLER YÜZME KURSUNDA EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRİYOR

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, HATAYSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ VOLKAN DEMİREL VE KULÜP YÖNETİCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, HATAYSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ VOLKAN DEMİREL VE KULÜP YÖNETİCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Miniklerden Metin Eren Eker de, “Burada yüzmeyi seviyorum. Öğrenmeyi de seviyorum. 2 gün önce başladım. Çok iyi geçiyor” dedi. Miniklerden Defne Keken de, “Yüzmeyi öğreniyoruz. Yani suya battığımızda mesela böyle yapabileceğimiz şeyleri öğreniyoruz. Güzel geçiyor.  Burada olmaktan mutluyum. Öğrenmeyi çok seviyorum. Arkadaşlarımı çok sevdim. Burada çok iyi zaman geçiriyoruz” diye duygularını dile getirdi.

Miniklerden Reyyan İlkim Gümüş ise, “Benim için yüzme kursu çok iyi geçiyor. Burada öğrenmek beni mutlu ediyor. Buraya gelmeyi çok seviyorum, eğleniyorum, arkadaşlar ediniyorum” dedi.