Mersin’in köklü kulüplerinden olan Mersin Camspor’un yeni sezon sponsoru yine Mersin’in köklü firmalarından Seltaş Ltd. Şti. oldu.

Spora ve sporcuya büyük önem veren Seltaş Ltd. Şti. Yönetim kurulu Başkanı genç işadamı Mustafa Selamoğlu: “Spor öncelikle insanı zinde tutar. Sağlıklı yaşamayı sağlar ve yine özellikle çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Bu nedenle spora büyük önem veriyoruz” dedi.

Amatör ligde yer alan Camspor’un bu sezon Bölgesel Amatör Lig’e yükselmesi için kendilerinin de taşın altına elini koyduklarını vurgulayan Selamoğlu, kentteki iş adamlarının da bu tür sponsorluklarla spora gerekli katkıyı sunması gerektiğinin altını çizdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünü de hatırlatan Mustafa Selamoğlu, bu sözün anlamı doğrultusunda hareket ettiklerini kaydetti. Sporun herkesin ortak paydası olduğunu belirten Selamoğlu ancak spor yapan nesillerinde Ulu Önder’in sözünü iyi anlayarak ahlaklı, eğitimlerini aksatmadan yapmaları gerektiğine vurgu yaptı.

“Spor panzehirdir”

Sporun genç nesli kötü alışkanlıklardan uzak tutan adeta bir panzehir olduğuna dikkat çeken genç iş adamı Selamoğlu, tüm ailelere çağrıda bulunarak çocuklarını spora yönlendirmelerini istedi.

RAZGATLIOĞLU’NDAN BMW İLE İLK PODYUM RAZGATLIOĞLU’NDAN BMW İLE İLK PODYUM

Mersinliler olarak Süper Lig’de maç seyretmeye hasret kaldıklarını da sözlerine ekleyen Selamoğlu, amatör sporun Türk sporuna yeni yetenekler kazandırma amacında olduğunu kaydederek: “Amatör kulüpler bir yerde profesyonel kulüplere sporcu yetiştirirler. Bizler de hem kentimizin hem de ülkemiz sporunun yeni yeteneklere kavuşması adına elimizde ki imkanları seferber ediyoruz. Amacımız hem Mersin’in adını duyurmak hem de yetenekli sporcularımızın önünü açarak Onlar’ın hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak. Unutulmamalıdır ki profesyonel kulüplerin başarılı olduğu yıllar alt yapılarına gerekli önemi verdiği yıllardır” dedi.

Eğitim vurgusu

Kulüp bünyesinde yer alan sporculara da seslenen Selamoğlu: “Bizler size her konuda destek olmaya çalıştık ve bundan sonra da çalışacağız. Sizlerden tek isteğimiz sahada yüreğinizi ortaya koyarak mücadele etmeniz ve başarılarınızı iyi birer sporcu olarak profesyonel liglere transfer olarak taçlandırmanız. Bunun yanında ahlaklı, zeki gençler olmanız. Elbette ki önceliğiniz eğitim olmalı. Hem okulunuzda hem de sahada başarılı olmanız gerekiyor. Sizden sadece bunu istiyoruz. Okuldaki başarısızlığınız, yaptığınız spora da yansıyacaktır. Bu iki olgu bir birini tamamlar. Eğitim artı spor size muhakkak başarıyı getirir. Bu bilinçle hareket etmelisiniz” şeklinde konuştu.

30 Ağustos’u kutladı

İşadamı Mustafa Selamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünü de kutlayarak, bu aziz vatanı 1071’de bizlere yurt yapan Sultan Alparslan ve 1922’de Dumlupınar’da kazanılan zaferle vatanlaştıran Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm aziz şehitlerimize minnet borçlu olduğumuzu söyledi. 30 Ağustos tarihinin Türk Milleti açısından dönüm noktası olduğunu da vurgulayan Selamoğlu: “Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.