Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, geçtiğimiz günlerde Mersin Mezitli İlçesi’nde yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Aktay yaptığı açıklamada büyük sansasyon yaratan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve yetkililerin hedef tahtasına konduğu olayın siyaset malzemesi yapıldığını ima etti.

Yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Aktay, hayatını kaybeden Yasemin Özel’e rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

13 katlı bir binanın 8’inci katında çıkan yangına müdahale etmeye çalışan ekiplerin herhangi bir kusurunun veya ihmalinin olup olmadığını sorgulamanın bir vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çeken Adil Aktay: “Nitekim aynı bakış açısıyla, üzücü olayın yaşandığı gün içerisinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde konuyla ilgili bir soruşturma açılmış ve soruşturmanın selameti açısından Mezitli İftaiye Grup Amirine de görevden el çektirilmiştir” dedi.

“Olay çarpıtılıyor”

Her işin başı sağlık Her işin başı sağlık

Olayın bütün yönleriyle soruşturulması açısından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli hassasiyeti gösterdiğini belirten Aktay bazı çevrelerin konuyu çarpıttığını iddia ederek: “Aynı şekilde, konuyla ilgili olarak hukuki ve idari soruşturmalar da başlatılmıştır. Buna rağmen, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını beklemeden, kimi çevrelerin bu konudan siyasi bir fayda elde etme hevesine kapıldığını ve bu amaçla gerçekleri çarpıttığını görüyoruz. Örneğin, olay yerine intikal eden 9 yangın müdahale ve kurtarma personelinin 5 ila 28 yıl arasında mesleki tecrübeye sahip olduğu bizzat Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından açıklanmış olduğu halde, söz konusu personelin tecrübesiz olduğu, yeni işe alındığı gibi gerçek dışı beyanlarda bulunulmaktadır” dedi.
 

“Siyasi malzeme değil”

Yangına müdahale konusunun siyasi malzeme değil ciddiyetle ele alınması gereken bir konu olduğunu kaydeden CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay: “Can ve mal güvenliği ve bu çerçevede, yangına müdahale konusu gündelik siyaset malzemesi değil, ciddiyetle, sorumlulukla ele alınması gereken, her birimizi yakından ilgilendiren, hayati bir meseledir. Bu nedenle, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer kurumların yürüttüğü soruşturmaların sonuçlarını görmek, bunların ortaya koyacağı gerçeklere uygun bir biçimde davranmak ve görüş bildirmek en doğru tutum olacaktır. Bunun dışındaki yaklaşımlar kamu vicdanını yaralamakta ve siyaset kurumuna olan güveni aşındırmaktadır” dedi.

Ne olmuştu?

14 Mart Cumartesi günü Mersin Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi’nde 13 katlı bir binanın 8'inci’katında yangın çıkmış ancak olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezitli İtfaiye Grup Amirliği ekiplerince açılan itfaiye aracının merdiveni binanın 6’ncı katına kadar çıkabilmişti. Olay yerine gelen ekiplerde branda da olmaması nedeniyle yangın anında evde bulunan 34 yaşındaki Yasemin Özel panikle balkona çıkarak balkon korkuluklarından aşağıya sarkmıştı. Yaklaşık 1 dakika korkuluklarda kurtarılmayı bekleyen Özel daha fazla dayanamayarak kendini boşluğa bırakarak olay yerinde hayatını kaybetmişti.