UYSAL: “23 NİSAN’IN TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK” UYSAL: “23 NİSAN’IN TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK”

MERSİN - Silifke Kaymakamlığı tarafından Silifke Halk Eğitim Merkezi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıldönümü etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen sergi açılışında konuşan Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, “15 Temmuz'da yaşadığımız Türk Demokrasisine ve Milli iradeye karşı yapılmaya çalışılan hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kahraman milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir. Bugün burada açılışını yaptığımız sergi, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmasına, unutturulmasına ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi adına ülkemiz genelinde  ve ilçemiz Silifke'de, himayete karşı milletimizin direnişini temsilen seçilen fotoğrafların yer aldığı, Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan özel bir sergidir. Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı'nda bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil ya istiklal ya ölüm diyerek cephelere koşan imanlı ve inançlı insanları olduğunu tüm dünyaya gösteren milletimiz, 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere, helikopter ve uçaklardan atılan mermilere göğsünü siper ederek, istiklal ve istikbaline daima sahip çıkacağını ve bayrağımızı ilelebet daha da yükseklerde dalgalandıracağını bir kez daha göstermiştir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. 15 Temmuz da Türk Milleti'nin varlığına, istikbaline ve inançlarına darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anarken, vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan aziz Milletimizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Ülke genelinde ve Silifke'de, ihanete karşı milletin direnişini temsilen seçilen fotoğrafların yer aldığı serginin açılış kurdelasını Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Av. Mehmet Emin Kurt ve Cumhuriyet Başsavcısı  Tahir Özgenç birlikte kestiler.  Açılışın ardından protokol üyeleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlarda sergiyi gezme imkanı buldular.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE