Mersin’in taşra ilçelerinde bir dizi farklı program gerçekleştiren AK Parti MKYK Üyesi ve Ekonomi Eski Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında yürüttüğü çalışmalarına Mersin’in merkez ilçelerinde devam ediyor.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ramazan Tüzün, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve AK Parti teşkilat üyeleri ile birlikte Mersin Deniz Ticaret Odası’nı (MDTO) ziyaret eden Mustafa Sever, MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek, “Merkezi iktidar ve yerel yönetim arasındaki manevi bağın Mersin’de oluşması gerekiyor. Bu bağın oluşması halinde Mersin’de yatırım ve hizmet seli yaşanacak” dedi.

“MERSİN BEŞ YIL İÇERİSİNDE 25 YILLIK HİZMET ALACAK”

Beraberindeki heyet ile birlikte Mersin Ortodoks Kilisi’ne de bir ziyaret gerçekleştiren Seven, Mersin’in farklı birçok kültürden insanı içerisinde barındıran önemli bir kültür başkenti olduğuna dikkat çekerek, Cumhur İttifakı arasında organik bir bağ oluştuğuna ve oluşan bu bağ ile Mersin’in Cumhur İttifakı’nın yönetiminde beş yıl içerisinde 25 yıllık hizmet alacağına vurgu yaptı.

Mersin Ortodoks Kilisesi’nde Antakya Patrikliği Patrik Yardımcısı Adnan Dahlal, Patrik Vekili Bayram Orduluoğlu, Mersin Kilise Pederi Coşkun Teymur, Antakya Kilisesi Pederi Jan Dellüler ve Kilise Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Arap ile istişarelerde bulunan Sever, Mersin’in belli sorunları ve Cumhur İttifakı’nın çözüm önerileri hakkında konuştu.

BAŞKAN BOLTAÇ 2025-2029 STRATEJİK PLANI İÇİN İLK ADIMI ATTI BAŞKAN BOLTAÇ 2025-2029 STRATEJİK PLANI İÇİN İLK ADIMI ATTI

Mersin Ortodoks Kilisesi ziyaretinin ardından Mersin Ulu Cami’nde Cuma Namazına katılan Sever, Cuma Namazı öncesinde Ulu Cami çevresinde bulunan esnafları da ziyaret ederek istişarelerde bulundu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı Adayı Serdar Soydan’a destek istedi.

Çarşı esnafından Mersin’in sorunlarını dinleyen Sever, Cumhur İttifakı’nın bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini ve belirli projeleri de Mersin halkına anlattı.

“MERSİN BİR İSTİŞARE KENTİ OLACAK”

Esnaf ziyaretlerinin ardından Mersin İl Jandarma Komutanlığı’na da bir ziyaret gerçekleştiren Sever, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ile Mersin’in kırsal bölgelerinde yaşanan belli sorunlar hakkında konuştu ve fikir alışverişinde bulundu.

Cumhur İttifakı Adayı Serdar Soydan’ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi halinde Mersin’in, kentin tüm paydaşlarının fikirleri alınarak yönetileceğini belirten Sever, “Mersin bir istişare kenti olacak” dedi.

İl Jandarma Komutanlığı ziyaretinin ardından beraberindeki heyet ile Mersin Katolik Kilisesi’ni ziyaret eden Sever, Mersin’in kozmopolit bir barış kenti olduğundan bahsederek, “Cumhur İttifakı yönetiminde kentteki kozmopolit yapı korunacak ve barış ile huzurun arttırılması adına çeşitli adımlar atılacak” diye konuştu.

Mersin Katolik Kilisesi Pederi Roshan Cordelo’den Mersin’de bulunan Katolik cemaatinin sorunlarını dinleyen Sever, bu sorunların çözümü adına Cumhur İttifakı Adayı Serdar Soydan adına söz verdi.

“SÖZLER TUTULMAZSA BİZDEN HESAP SORUN”

Beraberindeki heyet ile birlikte Mersin Pazarcılar Esnaf Odası’nı ziyaret eden Mustafa Sever, bir dönem için Cumhur İttifakı Adayı Soydan’a destek isterken, “Verilen sözlerin tutulmaması halinde bir sonraki dönem sandıkta bizden hesap sorun” dedi.

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, Mersin’de bulunan pazar alanlarının düzensiz ve yetersiz olduğundan şikayetçi olurken, Mustafa Sever Cumhur ittifakı yönetiminde pazar alanlarının modernleştirileceğine dair söz verdi.

“UNUTULMAZ BİR ZAFERE İMZA ATACAĞIZ”

Günün son programında AK Parti Toroslar İlçe Yönetim Kurulu ile toplanan Mustafa Sever, partililer ile istişarelerde bulundu. Cumhur İttifakı’nın Toroslar Belediye Başkanı Adayı Dr. Ali Öz, Toroslar İlçe Başkanı Ferdi Çokkeser, AK Parti İl Yöneticisi Toroslar ve İlçe Koordinatörü İhsan Akagündüz, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Abacı, Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Necdet Yeni ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Nalan Erden’in katıldığı buluşmada konuşan Sever, “Tüm Cumhur İttifakı bileşenleri ile birlikte 31 Mart akşamı unutulmaz bir zafere imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim