Uzman Dr. Ali Öz, korona virüs salgını sonrasında Psikologların daha çok yol gösterici olacağını vurgulayarak, 10 Mayıs Psikologlar Gününü kutladı.

PROSTATI AZDIRAN YİYECEKLER NELERDİR? PROSTATI AZDIRAN YİYECEKLER NELERDİR?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Özel Mersin Su Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz, ülkemizde yaklaşık 100 üniversitede yetersiz imkanlarla eğitim veren Psikoloji Bölümünün bulunduğunu hatırlattı. Dr. Öz, bu üniversitelerden yılda 5 bin öğrencinin mezun olduğunu belirtti.

Psikologluğun ticaret, sağlık, endüstri ve spor alanlarında çok farklı özellikleri ile katkı sağlayan bir meslek grubu olduğunu ifade eden Öz: “Ülkemizde yaklaşık 100 üniversitede yeterli imkanları olmamasına rağmen psikoloji bölümü açılmış ve yılda 5 bin kadar öğrenci mezun olmaktadır. Çok sayıda alt bölümü ve faaliyet alanı olmasına rağmen klinik psikoloji ve psikoterapiden başka bir işe yaramıyor gibi algılanmaktadır. Oysaki ticaret, sağlık, endüstri, spor alanlarında çok farklı özellikleri ile katkı sağlayan ve insan merkezli her alanda verimliliğin artırılması için istifade edilmesi gereken bir meslek grubudur. Sağlık tanımlamasına uygun şekilde insanın ruhen ve bedenen tam iyilik halini muhafaza etmesi sağlıklı olmanın tanımıdır” dedi.

“Lisanslı Ordu”

Psikologlardan; gerek kamu, gerekse özel sektörde iş imkanları olmasına rağmen yeteri kadar istifade edilmediğini vurgulayan Uzman Dr. Ali Öz, henüz bir meslek tanımlaması yapılmayan ve sorunları çözüm bekleyen Psikologları lisanslı bir ordu olarak niteledi. Her türlü şiddetin çözümüne katkı sağlayabilecek bir meslek grubu olan Psikologlardan doğru bir şekilde istifade etmenin büyük bir kazanç olduğunu dile getiren Öz: “Gerek kamu, gerekse özel sektörde iş imkanları olmasına rağmen yeteri kadar istifade edilmemektedir. Toplumsal olaylar, intiharlar, aile içi şiddet, trafik terörü, insan kaynakları, üretkenlik artışı, sportif performans artışı, motivasyon, davranış ve duygusal yönlenmeler, hayata başka perspektiften bakma yeteneği kazanılması ve daha bir çok alanda yardımını alabileceğimiz nitelikli bir kadro. Geldiğimiz anda Meslek tanımlaması yasal olarak yapılmamış, bir meslek odası olmayan ve sorunları çözüm bekleyen bir lisanslı ordu. Tolumdaki her türlü şiddetin çözümüne katkı sağlayabilecek, üretkenliği ve performansı arttırabilecek yeteneğe sahip bu meslek grubundan doğru istifade etmek büyük kazanç olur. Saygın bir meslek grubu olan Psikologların 10 Mayıs Dünya Psikologlar gününü kutluyorum” dedi.

“Pandemi Sonrası Yol Gösterici Olacak”

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve pandemi olarak nitelendirilen korona virüs salgını sonrası topluma yol gösterecek ve salgının yaralarını saracak en önemli mesleklerin başında Psikologluğun geldiğini de sözlerine ekledi.

Salgın sonrasında, toplumsal ve bireysel etkileri göz önüne alındığında önemli ruhsal sorunlardan biri olan Majör Depresyonun artacağı ihtimalini de değerlendiren Dr. Ali Öz, bunun etkisinin de ancak Psikologlar tarafından hafifletebileceğinin altını çizerek: “Bilindiği gibi yaşadığımız korona virüs salgını 7’den 70’e herkesin psikolojisini bozmaya başladı. Salgın nedeniyle zorunlu olarak uygulanan sokağa çıkma yasakları başta olmak üzere alınan tüm tedbirler toplumun her kesiminde olumsuz etkiler bırakıyor. İşte bu nedenle; dün çok ihtiyaç duyup yararlanmadığımız bu meslek grubu, pandemi sonrası daha çok yol gösterici olacak. Çıkış yollarımız yine onların rehberliğinde olacak. Hele hele de ruhsal bir çöküntü hali olan depresyondan kaynaklı rahatsızlıkların giderilmesinde Psikolog arkadaşlarımız önemli rol oynayacaklar” şeklinde konuştu.